PALA VELIKA GRUPA ŠVERCERA DROGE: Brod isplovio iz Crne Gore pod ukrainskom zastavom

Foto: Jutjub printskrin

Albanska policija uhapsila je kriminalnu grupu optuženu za šverc droge na brodu koji je isplovio iz Crne Gore. Akciju su podržale italijanska Gvardija di financa i američka agencija DEA.

Kako prenosi albanski portal „Politiko“, zamenik direktora albanske državne policije Sokol Bižga na konferenciji za novinare izneo je detalje međunarodne operacije protiv šverca droge koja je sprovedena juče, u saradnji sa italijanskom policijom i američkom DEA-om.

Tokom operacije, uhapšeno je šest osoba, od kojih četverica Albanaca i dva Ukrajinca. Među uhapšenima je i bivši zvaničnik albanske policije, prenosi „Klix.ba“.

Kako navodi Bižga, zaplijenjeno je oružje i 45.000 eura, 2,5 miliona albanskih leka, određena količina funti, švajcarskih franaka i turskih lira, kao i 28 kilograma kanabisa. Droga je nađena u blizini mjesta gdje su šverceri ostavili brod.

U policiji kažu da su ljudi koji su se nalazili u čamcu, kada su primijetili da su bili opkoljeni od strane policije, zapalili čamac i pokušali da odu u malom spasilačkom čamcu, ali su odmah uhapšeni.

Policija je saopštila da je osumnjičena grupa planirala da tu drogu zamijeni za drugu. Brod “Veliera” je plovio pod ukrajinskom zastavom iz Crne Gore, navodi se.

Droga je, prema saznanjima do kojih je došla albanska polcija, trebalo da bude razmenjena na Jadranu, nedaleko od lagune Patok, koja se nalazi u blizini Drača.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest