Пензионери у понедјељак у Бијелом Пољу блокирају главну саобраћајницу према Подгорици

Пензионери са сјевера Црне Горе из Бијелог Поља, Пљеваља, Рожаја и пензионери из Подгорице, су данас најавили велике протесте пензионера, који ће се одржати у Бијелом Пољу у понедељак 13. јуна у 12 сати.

Фото: Портал Сјеверцг

Пензионери су најавили да након протеста крећу у протестну шетњу ка главној бјелопољској саобраћајници према Поодгорици, коју ће блокирати на сат времена, да би, како су казали, послали поруку Подгорици да неће одустати од својих захтјева и својих права.

Ово је други протест пензионера са сјевера Црне Горе, први су одржали почетком марта, а због тешког економског положаја до којих су доведени црногорски пензионери.

Пензионери су данас позвали све пензионере са сјевера и Црне Горе, а посебно пензионере из Бијелог Поља, да сви масовно изадју и додју на најављене протесте, јер “само сложно и заједно могу да остваре своја права”.

О цијелој ситуацији која је у пензионерској организацији на Сјеверу Црне Горе говорио је Садик Климента из Рожаја, пензионер, који је позвао све пензионере из свих градова Црне Горе а посебно Рожаје, Плав, Гусиње, Андријевицу, Беране – како би се окупили због наведеног догађаја, да би, како је казао – одбранили своје достојанство и голи живот.

“Сви знамо како се може живјети са минималном пензијом који има велики број пензионера посебно на сјеверу Црне Горе и даље”, навео је Климента.

Мило Ђуровић, пензионер з Подгорице је казао,да пензионери тога дана неће показати ниједну врсту себичности нити тражити оно што њима не припада.

Суштина њиховог окупљања, према ријечима Ђуровића истакнута је кроз транспарент са поруком који је овог дана угледао свјетлост дана, у централном дијелу града Бијело Поље, испред зграде Општине.

“Сигурни смо да званичне пензионерске организације не иду у сусрет ономе што пензионери очекују и што су очекивали када је ријеч о оним мјерама које су требале да буду предузете од Власти и државе и њених органа и институција да се се обезбиједе елементарни услови за голу егзистенцију пензионера”, навео је Ђуровић.

Између осталог казао је да има потребу саопштити да ће јасним порукама нагласити да нијесу спремни да прихвате ни сад ни убудуће положај у који су доведени и који им је, како је казао – наметнут.

Извор: Портал Сјеверцг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest