PES GUBI SVE VIŠE PRISTALICA Radunović: Spajić nema većinu za formiranje Vlade, URA treba da bude u Vladi

Foto: Jutjub printskrin/Нова српска демократија
Poslanik koalicije “Za budućnost Crne Gore” Slaven Radunović kazao je sinoć na A plus televiziji da je cijeloj Crnoj Gori jasno da mandatar Milojko Spajić nema većinu za osnivanje Vlade Crne Gore i da je njegovoj koaliciji manje bitno koliko će dobiti ministarstava u novom sazivu Vlade.

Radunović tvrdi da Pokret Evropa sad svakog dana gubi sve više pristalica, a takođe se i zalaže da Građanski pokret URA bude u Vladi.

“Nama je bitno da budemo u Vladi, ali ne možemo zaboraviti da su manjinske partije uvijek bile DPS sateliti. Sad da ih pitate, oni bi najradije napravili Vladu sa DPS-om. Mi nismo zadovoljni rješenjem da svaki od tih 10 predstavnika manjina ima pravo letjenja”, dodao je Radunović u emisiji Klub A.

Dodao je da ne zna zašto im Spajić zatvara vrata.

“Mi smo iskusniji od njega i toliko smo više od njega prošli. On nema većinu za osnivanje Vlade, to je jasno cijeloj Crnoj Gori. Na kraju krajeva, postoji opcija i za novog mandatara i za nove izbore. Vidjećemo šta će na kraju biti”, istakao je Radunović.

Prema njegovim riječima, mnogi žele da naprave babarogu od ZBCG.

“Pominju se često zapošljavanja u toliko poznatom sektoru energetike. Nije sve tako kao što se priča. Od 31 člana odbora u Rudniku uglja, EPCG i Željezari, mi imamo četiri člana u tim odborima, a nijednog čovjeka na glavnim pozicijama”, tvrdi Radunović.

Radunović se u emisiji dotakao i teme o prekopanom tunelu ispod zgrade Višeg suda u Podgorici, navodeći da je šokiran današnjim obrazloženjem predsjednika Višeg suda Borisa Savića.

“Ovaj današnji događaj najbolje simbolizuje u kakvom se stanju nalazi Crna Gora. Crna Gora je na nivou Čikaga ili Njujorka po pitanju mafije i stopi kriminala. Mi kao da smo u trejleru nekog filma, a ovo je samo još jedan dokaz na kom su nivou naše institucije”, dodao je Radunović.

A plus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest