ПОД ЛУПОМ СДТ: „Јованић омогућио вјештаку десетоструко већу зараду за процјену хотела Ас“

Вријеме читања < 1 минут

Истражитељи из Специјалног државног тужилаштва провјеравају случај исплате трошкова судском вјештаку за процјену вриједности хотела „Ас” у Перазића долу, у Будви. Тужилаштво, између осталог, вјерује да је ухапшени предсједник Привредног суда Блажо Јованић злоупотријебио положај у случају хотела „Ас”, и да је омогућио значајну зараду тада судском вјештаку Саши Зејаку.

Јованића сумњиче за велики број кривичних дјела (Фото: РТЦГ)
Јованић је са рачуна суда вјештаку за процјену платио око 48.000 еура, и то прије него што се уопште и знало на чији ће терет пасти плаћање тих трошкова.

Тужилаштво је накнадним провјерама дошло до података да је Зејак добио и десетоструко више новца него што је требало за ову процјену, што му је омогућио управо Јованић. Трошкови за такве послове обично нису били већи од шест или седам хиљада еура.

Привредни суд увео је прије четири године стечај у компанију Нега турс Монтенегро којој је држава 2002. године продала хотел „Ас“ у Перазића долу, а која није испунила обавезе из купопродајног уговора.

Стечајни управник у том поступку била је Снежана Јовић.

Специјално тужилаштво формирало је у априлу 2016. године предмет поводом приватизације хотела „Ас“, али више информација досад није било познато.

Подсјетимо, Судија Вишег суда Драгоје Јовић одредио је притвор до 30 дана предсједнику Привредног суда Блажу Јованићу, стечајним управницима Саши Зејаку, Дарку Перовићу, Павићу Глобаревићу, Сањи Лјешковић, Ранку Радиновићу и Сретену Мрваљевићу, те Снежани Јовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest