Поплаве у Беранама: Угрожене куће, оштећени путеви…

Обилне падавине које су погодиле Беране посљедњих дана узроковале су изливање потока, ријека и атмосферских вода, што је довело до појаве клизишта, одрона, проузроковало девастацију путева и угрозило куће у неким мјесним заједницама, саопштено је данас из локалне Агенције за изградњу и развој.

Како се наводи, путна инфраструктура је угрожена у мјесним заједницама Штитари, Црни Врх, Талум, Буче и Шекулар, док је до изливања подземних вода дошло у Петњику, Виницкој, Доцу, Лушцу, Пешцима, Доња Ржаници, Доњим Лугама, као и насељу Риверсајд.

“Екипе Агенције за изградњу и развој су заједно са Комуналним предузећем, Службом заштите и спасавања и одређеним бројем приватних предузетника успјеле да каналишу атмосферске воде у највећем дијелу и умање опасност од даље девастације путне инфраструктуре, као и да заштите објекте становања у угроженим подрчујима наше општине”, казао је директор Агенције Миро Вешовић.

Напоменуо је да је на водовима јавне расвјете због падавина дошло до прекида каблова и рушења стубова, те да је неколико насеља на територији општине остало без јавне расвјете, али да су екипе Агениције на терену и отклањају кварове на мрежи.

“У овом тренутку не можемо дати прецизну информацију о штети која је настала усљед елементарних непогода, али на основу стања на терену евидентно је да ће на одређеним путним правцима, као што су локални пут Беране –Штитаре – Бубање, Црни Врх – Велиђе и пут у МЗ Петњик, бити потребна детаљна санација. То ће установити надлежни општински секретаријати и службе, као и Комисија за елементарне непогоде, како би у наредном периоду поменуте путне правце обезбиједили за несметано одвијање саобраћаја“, саопштио је Вешовић.

Извор: ЦдМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *