Поповић Самарџић:Недостају брисеви


Гостујући у Бојама јутра, др Милена Поповић Самарџић, епидемиолог на Цетињу  и предсједница Синдиката доктора медицине, истакла је да је у том граду ситуација стабилна, те да су до јуче пратили 59 особа, али и да тренутна заштита медицинских радника није на задовољавајућем нивоу.

„Нисмо радили довољно тестова, за то вјероватно постоје нека оправдања. Тренутно нам недостају брисеви. Транспортних медијума и брисева нема много. Јуче смо посљедњи брис искористили. Жале ми се колеге и из других домова здравља да немају брисева. За сада је отежана добавка брисева“, истакла је Поповић-Самарџић у јутарњем програму на Телевизији Вијести.

Она је подсјетила и да су слали апеле Влади и тражили потребну заштитну опрему за здравствене раднике, али и додала да хирушке маске нису заштита од коронавируса.

“Свака болница треба да искаже своје стање. Мени се жале да на попис добију само једну хирушку маску, а она је дјелотворна два сата. Ако се заразе здравствени радници, онда постајемо немоћни. Важно је да дајемо свој допрнис како здравствени систем не би био пребукиран“, казала је Поповић-Самарџић.

Она је рекла и да у јавности добијамо оптимистичне најаве, а на терену је ситуација другачија, те казала да је она једној дјевојци на Цетињу радила тест на нови коронавирус, у неадекватном заштитном одјелу, те како је казала морају да прибјегну импровизацијама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest