Пожар у околини Требиња, чека се помоћ МУП-а Србије

Правац пожара се мијења из часа у час. Тешко је, али покушавамо максимално да спријечимо ширење тог пожара – истакао је Кустурић.

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске од 5.30 јутрос гасе велики пожар у близини Требиња, а очекује се да у помоћ стигну и два хеликоптера МУП-а Србије, изјавио је за РТРС директор Хеликоптерског сервиса Бобан Кустурић.

– Ситуација на подручју планине Бијела гора је изузетно тешка, пожаришна линије је дуга преко 20 километара и цијело подручје је под димом – рекао је Кустурић.

Истакао је да је вјетар јак и итекако отежава пожар.

– Правац пожара се мијења из часа у час. Тешко је, али покушавамо максимално да спријечимо ширење тог пожара – истакао је Кустурић.

Рекао је да је синоћ разговарао са министром унутрашњих послова Србије Александром Вулином и командантом хеликоптерске јединице МУП-а Србије и очекује у наредна два сата да се придруже два хеликоптера Хеликоптерске јединице МУП-а Србије, и то „бел 212“ и „еурокоптер 145“.

– Тако би наш учинак могао бити далеко већи да помогнемо ватрогасним јединицама и свим другима који учествују у гашењу пожара на подручју рејона Требиње – рекао је Кустурић.

РТ РС

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest