PREGOVORI UŠLI U SLEPI KOLOSJEK Kordić: Ni povratak Milatovića iz Amerike, nije doneo nove informacije o formiranju vlade

Foto: jutjub printskrin/ Al Jazeera Balkans
Pregovori o formiranju nove vlade ušli su u slijepi kolosjek, a samo većina sa partijama pobjednicima izbora od avgusta 2020. može obezbijediti neophodnu stabilnost vlade, kazala je za TVCG poslanica koalicije “Za budućnost Crne Gore” Simonida Kordić.

Ni povratak predsjednika Jakova Milatovića iz Amerike, ni sastanak s mandatarom Milojkom Spajićem, nijesu donijeli nove informacije o formiranju vlade. Iz Pokreta Evropa sad kažu da taj proces nije lak zbog unutrašnjih i spoljašnjih opstrukcija.

“Sastanak Milatovića i Spajića pokazao je ono što svi znamo, a to je da je proces sastavljanja vlade na način na koji ga je vodio mandatar ušao u slijepi kolosjek iz kojeg nema izlaza. Pokazalo se da vlada u formatu koji zagovara mandata, u kojem bi tas na vagi bile partije koje su bile decenijski saradnici DPS-a, da takva vlada nema podršku u parlamentu i da se ne može sastaviti”, kazala je Kordić za TVCG.

Milatović je u više navrata kazao, da je za njega neprihvatljivo da bilo koji politički subjekt, pa ni koalicija za budućnost Crne Gore može unaprijed biti isključen iz učešćau Vladi.

Kordić kaže da je ta izjava važna i poručuje da buduća vlada treba da održava narodnu volju većine od 30. avgusta 2020. Kordić ističe da će takva većina obezbijediti neophodnu stabilnost vlade.

“Ja se nadam da će mandatar uvidjeti ono što su realnosti, da će se vratiti na osnovne demokratske postulate na kojima počivaju evropske vrijednosti, na koje se i on poziva i da će se vratiti na pozicije koje su determinisane narodnom voljom, odnosno voljom građana te da će se vratiti na pozicije od kojih smo krenuli i da sastavi vladu koja će imati široku podršku i u kojoj presudnu ulogu neće imati one partije koje su bile saradnici bivšeg režima, jer takva vlada ne može sprovesti reforme, ne može biti stabilna i nema dovoljnu većinu da bude izglasana”, zaključila je Kordić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest