„PRODAO DRŽAVU ZA POMFRIT“ Zaharova opet oštra na jeziku, oplela po Kulebi (VIDEO)

PORTPAROLKA ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova oglasila se nakon susreta ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebe sa državnim sekretarom SAD Entoni Blinkenom.

– Šef ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Dmitrij Kuleba prodao je svoju rodnu zemlju „za vreću prženog krompira“ – rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući fotografiju sa sastanka ukrajinskog političara sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom u restoranu brze hrane.

– Ranije su ološi prodavali zavičaj za „cijelo bure džema i cijelu korpu kolačića“. Sada – za kesu prženog krompira i pitu sa kuvanim bobicama. Za pažnju svima koji su u pretprodajnoj pripremi pozornici – napisala je na svom Telegram kanalu.

Američki list „Hil“ navodi da je sastanak održan u srijedu uveče u okviru Blinkenove posete Kijevu. Prema pisanju lista, političari su u restoranu brze hrane u Kijevu „razmijenili priče iz dana kada su bili studenti i složili se da je brza hrana verovatno protiv preporuka njihovih lekara“.

Kuleba je Blinkenu rekao da je kao student odlazio u baš u takve restorane kako bi izlečio mamurluk.

Blinken je poslednji put posetio Kijev pre godinu dana, u septembru 2022.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest