Промоција књиге “Не дају ми очи да шутим”

Четвртак, 12. март, Сала ДОДЕСТ / 19:00

                КИЦ “Будо Томовић” у сарадњи са часописом КОМУН@ организује промоцију књиге “Не дају ми очи да шутим” Шемсудина Гегића, познатог списатеља, драматурга, позоришног, телевизијског и филмског редитеља.

                Промоција ће бити одржана у четвртак, 12.марта, у сали Додест, са почетком у 19 сати.

               На промоцији ће поред аутора говорити: мр Жељко Рутовић, директор Директората за медије, рецезент књиге и публициста, Хаџем Хајдаревић, предсједник Удружења писаца Босне и Херцеговине, др Драшко Дошљак, универтизетски професор и књижевник, и мр Амер Рамусовић, директор часописа КОМУН@ која је издавач ове књиге. У оквиру музичког програма наступиће виолинисткиња Амила Ашимовић, ученица Средње музичке школе “Андре Навара”. Модератор вечери је публициста и доајен црногорског журнализма Драган Митов Ђуровић.

                “Двадесет и шест прича ове књиге стоје саме за себе. Свака је „урамљена“ и заокружена. Кад прочитате једну – друга може да чека. Али, таман онолико да проживимо садржај прве. И све тако редом. До краја. Када склопите посљедњу страницу двадесет и шесте приче схватите да су оне укупност Гегићева смјештена у један велики рам који све ове приче чврсто држи и тематски и садржински.” проф. др Драшко Дошљак

                Шемсудин Гегић рођен је 1951. године у Долина Завидовићи, дипломирао је на Факултету драмских умјетности у Београду. Аутор је више од десет позоришних драма које су извођене широм нашег региона. Своје кратке приче и поезију објављује у часописима, новинама, а најчитанији је аутор престижног босанскохерцеговачко-америчког портала Кликер.инфо. Најдужи период свога живота провео је у Сарајеву, а након 2018. године живи и ствара у Милану.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest