PUTINOV DEKRET ULIO STRAH U KOSTI FRANCUZIMA! Putin im uzima sve?!

Foto: Jutjub printskrin/ Guardian News

Neki objekti na obali Nice mogli bi da potpadaju pod delokrug ukaza predsjednika Vladimira Putina o potrazi za državnom imovinom, izvještava RBC pozivajući se na Aleksandra Krušelnickog, vanrednog profesora Katedre za modernu rusku istoriju Ruskog državnog univerziteta za humanističke nauke, prenosi „Informer“.

– U 19. i 20. veku Rusija je posjedovala značajan dio obale Nice – primjetio je on.

Krušelnicki je naglasio da se ne radi samo o vilama, dvorcima i susjednim zemljišnim parcelama, već i o šumskim lovištima i proizvodnim objektima.

Pored toga, dodao je, brojni računi koje su otvorili stanovnici Ruske imperije se nalaze u zapadnim bankama. Istovremeno, prema istoričaru, najveći io imovine su posjedovale osobe koje su pripadale carskoj porodici.

Putin je prošle nedjelje potpisao ukaz o izdvajanju sredstava za pravnu zaštitu stranih nekretnina Ruske Federacije, bivšeg Ruskog carstva i SSSR- a u inostranstvu.

Putinovim dekretom dodjeljuju se ogromna finansijska sredstva za sprovođenje potrage za imovinom u inostranstvu i, naravno, podsticanje procedure za upis vlasničkih prava Rusije nad tom imovinom.

Dakle, Putin, kako pišu ruski, ali i zapadni mediji, naložio veliku potragu za imovinom, te je naredio zvaničnicima da pronađu rusku imovinu koja je nekada pripadala bivšem ruskom carstvu ili je bila u vlasništvu Sovjetskog Saveza.

Uredba ruskog predsjednika objavljena je kasno uveče prošlog četvrtka, očigledno u tom terminu da bi se izbeglo interesovanje javnosti. Njom je dodijeljen ogroman novac državnom birou za sprovođenje potrage za imovinom u inostranstvu i osiguranje upisa vlasničkih prava Rusije nad tom imovinom. U dokumentu se ne navodi koliko je novca izdvojeno za ovu operaciju niti se precizira kakva se imovina traži, prenosi Blumberg. Međutim, kao što sve procuri, procurio je i podatak da je riječ o velikom novcu, mnogostruko većem od onog kojim je pomenuti biro dosad raspolagao.

Državna instanca kojoj je dodjeljen ovaj zadatak i novac zvanično nosi ime Odjeljenje za stranu imovinu administrativnog direktorata predsjednika Ruske Federacije. Nezavisni izvori kažu, međutim, da je u njoj sabrano mnogo iskusnih obavještajaca, pa je jasno koliko je ovaj zadatak važan Vladimiru Putinu.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest