Ракочевић: АСК да поступи сходно закону и санкционише Нермина Бећировића, члана СД-а

Ракочевић, у име ДНП-а, позвао је Агенцију за спречавање корупције да испита његове наводе и санкционише Бећировића што након именовања за потпредсједника Општине Бијело Поље није у законском року од тридесет дана поднио оставку на мјесто предсједника ФК „Јединство“, који је у већинском власништву Општине Бијело Поље, као оснивача овог локалног фудбалског клуба

Радован Ракочевић

Да се и локална власт у Општини Бијело Поље адекватно уклапа у генералну политику ДПС-а, који је тренутно у правом расулу, најбољи доказ је и флагрантни примјер сукоба интереса око дуплог ангажмана Нермина Бећировића, члана режимског, сателитског СД-а, казао је члан Главног одбора ДНП ЦГ, Радован Ракочевић.

Бећировић је за предсједника Фудбалског клуба „Јединство“ Бијело Поље изабран 27.7.2017. а за потпредсједника Општине Бијело Поље 10. 7. 2019. године, и до дана данашњег покрива двије функције.

„Иначе, Нермин Бећировић је члан Предсједништва СД-а, што би требало још више да га обавезује да не смије кршити законе у домену Агенције о спречавању корупције. Међутим, знајући махинације СД-а на локалном нивоу у Бијелом Пољу, али и оне бројне на државном нивоу, било је за очекивати да се и Нермин Бећировић придружи својим колегама корупционашима и двофотељашима“, наводи се у саопштењу.

Овим путем, Ракочевић, у име ДНП-а, позвао је Агенцију за спречавање корупције да испита његове наводе и санкционише Бећировића што након именовања за потпредсједника Општине Бијело Поље није у законском року од тридесет дана поднио оставку на мјесто предсједника ФК „Јединство“, који је у већинском власништву Општине Бијело Поље, као оснивача овог локалног фудбалског клуба.

Како додаје, Бећировић се није руководио ни појединим члановима закона о спречавању корупције у којима децидно стоји да у предузећима, у власништву локалне управе од преко 33%, функцију не смије обављати лице које већ обавља функцију у локалној управи, за шта је еклатантан примјер управо неодговорно поступање Нермина Бећировића.

„Да ли ће се након предстојећег разјашњења његовог двојног ангажмана на функцијама Бећировић, попут својих колега из СД-а и других режимских партија, бранити превидом и заборавношћу, остаје тек да се види. Али ДНП ЦГ сада очекује да Агенција за спречавање корупције поступи сходно закону и санкционише поступање Нермина Бећировића, члана СД-а“, закључује се у саоштењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *