RASTE PRITISAK U ZEMLJI I INOSTRANSTVU! Ako se odluči za političku karijeru on bi mogao ozbiljno da uzdrma Zelenskog!

Foto; Jutjub Printscreen
Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski očajnički se drži vlasti usred sve većeg pritiska na njega, piše istraživač geopolitike i političke ekonomije Ahmed Adel iz Kaira u članku za portal „infoBRICS“.

– Ukrajinski predsjednik očajnički pokušava da održi vlast uprkos prijetnjama i pritiscima u zemlji i inostranstvu. Uz američku podršku Ukrajini koja postepeno opada u korist Izraela, a nezadovoljstvo raste unutar zemlje, to će, naravno, negativno uticati na sposobnost Zelenskog da nastavi njegov skup i uzaludan rat protiv Rusije – kaže se u materijalu.

Ekspert je takođe primjetio da će neuspjeh ukrajinskog lidera da pruži dugoročnu podršku svojoj zemlji samo ojačati političke pozicije njegovih protivnika, uključujući i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija  Zalužnog .

– U suštini, Zelenski se bori da održi vlast suočen sa unutrašnjim i spoljnim pritiskom da okonča rat sa Rusijom, što znači prihvatanje gubitka teritorije – tvrdi Adel.

Početkom novembra, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine je u intervjuu za časopis The Economist rekao da je situacija na frontu zašla u ćorsokak i da se on sam više ne nada proboju, iako je prema NATO-u ukrajinska vojska je već trebalo da „ratuje na Krimu “

Ova izjava izazvala je oštre kritike Zelenskog, koji je požurio da opovrgne riječi glavnog komandanta. A zamenik šefa predsjedničke kancelarije Igor Žovkva zamjerio je Zalužnom što je zapadnim medijima pričao o stanju stvari na frontu.

U tom kontekstu, ukrajinski i strani mediji počeli su da pišu o mogućem sukobu između Zelenskog i Zalužnog, kao i o tome da bi glavnokomandujući, koji je izuzetno popularan među svojim sugrađanima, mogao da predstavlja prijetnju za predsjednika ako odlučuje da započne političku karijeru.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest