Реаговање ДНП-а Црне Горе

РЕАГОВАЊЕ ПОРТПАРОЛА ДНП ЦГ, ЈЕЛЕНЕ КЉАЈЕВИЋ
(10.04.2020.)

Да је Сјеверна Кореја чак свијетли примјер демократије у односу на данашњу Црну Гору, у којој режим бескрупулозно користи неформално ванредно стање да се разрачунава с политичким неистомишљеницима, показује и хапшење Радована Ракочевића, истакнутог функционера бјелопољског ДФ-а, и члана ГО ДНП-а.
Вијест да је Мило Ђукановић инфициран коронавирусом објављена је у великом броју регионалних медија, и уопште није демантована из кабинета предсједника државе како су то његови медијски савјетници иначе досад радили. И, умјесто да објаве деманти, из кабинета Ђукановића су одлучили да процесуирају Радована Ракочевића, јер је здравље доживотног диктатора свих грађана Црне Горе државна тајна. Тим прије што је Мило Ђукановић након повратка из балтичких држава био у обавези да се тестира на коронавирус и проведе двадесет осам дана у изолацији.
Међутим, Ђукановић не само да то није урадио, већ се без урађеног теста на коронавирус шетао кроз Клинички центар, по Беранама и Тузима. Пошто свако његово појављивање у јавности, с панцир-прслуком или без њега, и додатно изазива панику и страх код грађана, најбоље би било да га, за добробит читаве Црне Горе, и не гледамо.
Подсјећамо јавност да је усљед пандемије глобалних размјера коронавирусом инфициран и британски премијер Борис Джонсон, да су тестирани Владимир Путин, Доналд Трамп и Ангела Меркел, и да нико у тим државама није хапсио људе који су објавили ту вијест. А још мање је неки грађанин извршио самоубиство узнемирен сазнањем да би његов државни вођа могао бити инфициран коронавирусом. Једино, изгледа, у Црној Гори сви треба да се разболимо ако је Мило Ђукановић болестан. Или сви треба да се правимо здрави ако се он осјећа здравим. Све друго је посао за тужиоца, који овом срамном и неуставном акцијом против Радована Ракочевића најављује забрану коришћења Фејсбука, или строго контролисане садржаје.
Радован Ракочевић је узоран млади човјек, који, осим што због политичких прогона од стране режима ужива статус дисидента, служи на част својој породици и пријатељима. Иако нарушеног здравственог стања, због којег је Ракочевић у обавези да сам себи редовно даје ињекције инсулина, он је у својој околини препознат као изузетно слободан и храбар младић, који је учествовао у свим опозиционим скуповима и литијама. Па је, свакако, и то разлог његовог експресног хапшења и процесуирања.
ДНП-у и ДФ-у је јасно да корумпирано Тужилаштво, чак и у овим околностима, има за циљ и директиву да се обрачунава са члановима и функционерима ДФ-а. Али им постављамо питање на који начин ће образложити срамно Рјешење, по којем се Ракочевић ставља у притвор од 72 сата, као и непостојеће кривично дјело које наводе у истом Рјешењу, а по којем је Ракочевић пласирао лажну вијест којом је изазвао страх и панику. Напомињемо да Ракочевић није пласирао лажну вијест, већ је само линк са том вијешћу подијелио на свом приватном ФБ-налогу, што је огромна разлика. Ракочевић, као грађанин, није био у обавези да истражује истинитост спорног текста, нити је имао ту могућност, посебно ако се има у виду чињеница да нико из Ђукановићевог кабинета није демантовао ову вијест.
Како бисмо помогли Тужилаштву да скине окове са себе, и уважи жалбу, коју је Ракочевићев адвокат, Милош Којовић, уложио, напомињемо да ова вијест код Радованових пријатеља није изазвала ни страх, ни панику, ни мучнину, ни повраћање, ни температуру. И, ако мисле да хапсе по том принципу, онда ће за вријеме короне морати да ухапсе већину грађана Црне Горе и цио Демократски фронт, који стоји уз Радована Ракочевића. А наравно, менаџмент РТЦГ, и режимске медије који дневно пласирају макар по двадесет вијести које изазивају страх и панику, треба вјероватно наградити из фонда Милутина Симовића од наших и Радованових пара.
А што се тиче Демократске народне партије и цјелокупног ДФ-а, Милу Ђукановићу поручујемо, како би му ублажили хипохондрију и скинули панцир и маску без које херојски не смије никуд да мрдне, да му желимо добро здравље и зато да би имао кондицију да одговара за сва непочинства и тортуре које је приредио напаћеном народу Црне Горе.
ДНП на крају још једном упозорава режим, и Мила Ђукановића лично, да ће сви они сносити моралну и сваку другу врсту одговорности ако се Радовану Ракочевићу, који и у затвору себи редовно мора давати ињекције инсулина, било шта деси!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest