RUSKE SLUŽBE PRESRELE RAZGOVORE VISOKIH ZVANIČNIKA ZAPADA! Evo šta spremaju Zelenskom

Foto: Jutjub printskrin/ The Sun

Zapadne zemlje sve više razgovaraju da treba zamjeniti sadašnjeg predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, navodi se u saopštenju direktora Spoljno-obaveštajne službe (SVR) Ruske Federacije Sergeja Nariškina.

– Spoljna obavještajna služba dobija pouzdane informacije da visoki zvaničnici vodećih zapadnih zemalja sve više međusobno razgovaraju o potrebi zamjene aktuelnog predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog – rekao je Nariškin.

Među razlozima za moguću zamjenu Zelenskog su njegova „beskrajna grubost“ i gubitak sposobnosti za manevrisanje u sukobu sa Rusijom, prenosi „Informer“.

– Među razlozima su i neispunjena obećanja Zelenskog da će pobjediti Rusiju na bojnom polju, i beskrajni bezobrazluk ukrajinskog predsjednika u ophođenju sa stranim partnerima, i bezgranični nepotizam i korupcija u Ukrajini, čije razmjere šokiraju čak i zapadne političare koji su stručnjaci za to. Ali najvažnije je da je Zelenski izgubio sposobnost manevrisanja u sukobu sa Rusijom u interesu Vašingtona i saveznika – istakao je on.

On takođe smatra da je Zelenski otišao predaleko u stvaranju imidža beskompromisnog pobornika rata sa Ruskom Federacijom.

Prema rečima direktora Spoljne obavještajne službe, kao zamjenu ukrajinskom lideru Zapad razmatra komandanta Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, načelnika Glavne obavještajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova, šefa kabineta predsjednika Ukrajine Andreja Jermaka, bivšeg savjetnika Kabinet predsjednika Ukrajine Alekseja Arestoviča, gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest