BBB zamalo napravili novi incident na „Tuđmanu“!

Foto: Jutjub printskrin/ Hooligans TV 2

​Dvadesetak Bed Blu Bojsa vratilo se juče tokom dana u Hrvatsku. Jedna grupa došla je sinoć oko 19 sati. Zamalo je došlo do incidenta na aerodromu „Franjo Tuđman“.

„Šta slikaš koju pi**u materinu?“ odbrusio je jedan od BBB-ovaca reporteru „Jutarnjeg lista“ i zamahnuo prema njemu rukom.

Jednog od navijača dočekala je porodica koja je uz sebe imala natpise „Sjever uz odsutne“, a drugi su se pokrivali kesama i kapuljačama.

Sinoć se oglasilo i Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske, a vezano za nesporazum koji je nastao oko pitanja plaćanja putnih troškova.

„Nastavno na odluku grčkog suda, kojom je na slobodu pušten 31 hrvatski državljanin (pripadnici navijačke grupe), danas je započeo postupak njihovog povratka u Hrvatsku.“

Dodaje se:

„Skladno naputku hrvatske Vlade ambasade RH u Atini, svima je ponuđena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku. Ujedno, ponuđena je i mogućnost izvršenja uplate kaucije uz kasniji povrat, radi ubrzanja procedura, ali takva ponuda nije iskorištena s obzirom da je kaucija uplaćena putem advokata navijača.“

Još se navodi:

„Ambasada RH u Atini dosad je pružilo novčanu pomoć za potrebe kupovine avionskih karata i druge troškove radi povratka u RH za 14 hrvatskih državljana. Ujedno je putni list izdan za njih 6. Vlada, MVEP i ambasada RH u Atini prate situaciju vezanu uz preostale hrvatske državljane koji su pritvoreni u Grčkoj te će nastaviti komunikaciju na svim nivoima s grčkim tijelima“, piše MVEP.

Advokat otkrio šta će se dalje događati

Kako će se odvijati dalja puštanja Hrvata u Grčkoj, ali i kada bi suđenja mogla početi, „RTL-u“ je otkrio grčki advokat uhapšenih navijača.

Atanasios Kaimenakis javio se putem videopoziva i prokomentarisao šta se može očekivati u narednom periodu. „U ponedjeljak će vjerovatno objaviti još odluka za kaucije koje su donesene. Možda ih bude bilo jedanaest, možda još 20, možda 50“.

Iščekuju se i suđenja, a kada će početi, još uvijek se ne zna. „Trenutno su advokati u Atini i Grčkoj u štrajku. Suđenja se zbog toga vraćaju na početak. Imali smo i period kovida zbog kojeg su se suđenja vraćala na početak. Kazneni predmeti se odgađaju“, poručio je advokat, nadodavši da ćemo sve još vidjeti, donosi „Index“.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest