Vlada danas predstavlja budžet za narednu godinu

Foto: Jutjub printskrin/Al Jazeera Balkans

Vlada premijera Milojka Spajića predstaviće danas budžet za narednu godinu. Za sada  je poznato da je budžet za 2024. projektovan je na 3,47 milijarde evra, kao i da iduće godine na naplatu stiže dug od pola milijarde. MInistar finansija Novica Vuković je saopštio da će se uvećanje penzija će se finansirati iz tekućih prihoda.

“Analizirali smo sveobuhvatno prihodno i rashodno stanje. Kamatne stope za novo zaduženje od oko 200 miliona evra koje je odobreno nedavno, između 6,4 i 6,5 odsto, a pregovori o tome su završeni sa domaćim bankama”, kazao je sinoć Vuković u Dnevniku Javnog servia RTCG.

Prema njegovim riječima napravili su dobar okvir, a prvi korak je da Vlada usvoji zakon o budžetu, što je planirano za danas.

Kako je pojasnio, pažljivo je analizirana, i na sveobuhvatan način, rashodna i prishodna strana,

“Usvajanjem novog zakona u dijelu socijalnih davanja i oblasti PIO, biće razrađeni svi koraci koje podrazumijeva Evropa sad dva”, kazao je Vuković.

Kroz kapitalni budžet, kazao je, ono što je cilj bio jeste da se prihvate zreli projekti koji mogu da donesu finasijski efekat u 2024. godini.

Nakon današnje sjednice Vlada Crne Gore na kojoj će razmatrati Predlog Zakona o Budžetu za 2024. godinu održaće se konferencija za medije na kojoj će govoriti predsjednik Vlade Milojko Spajić i ministar finansija Novica Vuković.

Pored njih na pitanja će odgovarati šef Kabineta predsjednika Vlade Branko Krvavac, savjetnica premijera za ekonomsku politiku Milena Milović i direktori direktorata u Ministarstvu finansija Jelena Jovetić i Bojan Paunović.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest