Садиковић: Коначно на изборима смијенисмо власт, учињено је чудо, срцем и мудрошћу народа који је сањао слободу

ОСВРТ ПОВОДОМ ПАРЛАМЕНТАРНИХ ИЗБОРА
Садиковић: Коначно на изборима смијенисмо власт, учињено је чудо, срцем и мудрошћу народа који је сањао слободу
„Наставак борбе за демократију биће неупоредиво лакши него ово што је учињено сада“


Уредник и водитељ магазина „Без граница“ на Телевизији Вијести, Сеад Садиковић, у уводном дијелу вечерашње епизоде осврнуо се на резултате парламентарних избора у Црној Гори.

„Магазин је „Без граница“ у којем народ се пита. И направљен је први корак да тако буде за вазда и у Црној Гори. Коначно на изборима смијенисмо власт. Фудбалским ријечником – у утакмици чије полувријеме се ближи демократија има играча више. И води. Центарфор Здравко након сјајне акције Алексе и Дритана био је неумољив. Ни помоћ судија, ни убачени хулигани инструирани да направе инцидент и прекину меч, ни притисак на делегате из свечане ложе изгледа не могу спасити тродеценијске шампионе од пораза. У сваком случају, поменута тројка требало би да преузме нову Владу. Наставак борбе за демократију биће неупоредиво лакши него ово што је учињено сада. А учињено је чудо. И учињено је срцем и мудрошћу народа. И оног из покрета „Одупри се“ и оног из литија. А заправо једнога народа који је тако силно сањао слободу. И досањао је. Може да се деси, вјерујте, и понешто што ће многе огорчити. Нема везе. Знамо сада да хоћемо да мијењамо свакога ко не ваља. Може сада да се деси и извјесна је економска криза – ево само до краја идуће године за кредите и камате треба да исплатимо 700 милиона еура. Да, да 700 милиона. Издржаћемо, јер нас цивилизовани свијет већ гледа другим очима. И даће нам новац. Неће га поклонити, него позајмити, али ће тражити суштинске провјере како нам функционише трошење тог новца. То је сјајна ствар. Да се не дозволи више јавашлук и отимачина. Провјеру ће тражити и сам народ који се изборио за слободу. Неће дати више да мимо контроле лоповчине односе његов новац. Јер, дошло је то, осјећа се да, о божје љепоте што се Црна Гора зове осјећа да јесте наше. А губили смо то. Па као кад оно нешто изузетно драго једном изгубиш па га послије пронађеш. То се не губи више. То се чува. То остаје твоје. Е то је та побједа коју народу нико узети не може. Можда вам сувише идилично изгледа овај коментар када знамо моћ мафије, сплетке, моћника, интереса и великих сила“, казао је Садиковић.

2 thoughts on “Садиковић: Коначно на изборима смијенисмо власт, учињено је чудо, срцем и мудрошћу народа који је сањао слободу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial