ШЋЕКИЋ И ЋУЛАФИЋ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ САРАДЊЕ БЕРАНА И АНДРИЈЕВИЦЕ

ШЋЕКИЋ И ЋУЛАФИЋ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ САРАДЊЕ БЕРАНА И АНДРИЈЕВИЦЕ: ОПШТИНА БЕРАНЕ ЋЕ ПОМОЋИ У СВИМ СЕГМЕНТИМА НОВОЈ ВЛАСТИ

Посебан акценат је на састанку предсједника општина Беране и Андријевица дат томе да се више никада не смије дозволити да се Васојевићи дијеле по било ком основу.

Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић са сарадницима, начелницима Службе заштите и спашавања и Службе за унутрашњу ревизију – Тихомиром Богавцем и Драганом Прашчевић, боравио је у званичној посјети Општини Андријевица гдје се састао са предсједником ове општине Жељком Ћулафићем и потпредсједником Веском Ракетићем.

Први човјек беранске општине честитао је колеги из Андријевице на избору за предсједника општине, као и успјех који је остварен на недавно одржаним, заједно са парламентарним, локалним изборима. Коалиција „За будућност Андријевице“ (СНП и НСД) и Демократска ЦГ преузели су локалну власт од, до тада, владајућих Дпс-а и Сд-а после девет година.

На састанку је разговарано о успостављању што тјесније сарадње ове двије општине које су некада биле једна.

„Сарадња у почетном облику ће се сагледати у оним сегментима гдје треба појачати унутрашње контроле рада служби, а гдје ће интерна ревизија Општине Беране помоћи на спровођењу законских обавеза“, казао је Шћекић.

Било је ријечи о сарадњи Служби заштите и спашавања општина Беране и Андријевица, затим о проблемима експлоатације минералних сировина, сљунка, пијеска…, као и понашању концесионара у свим сегментима.

Посебан акценат је на састанку дат томе да се више никада не смије дозволити да се Васојевићи дијеле по било ком основу, и да се морају створити бољи услови за живот грађана на сјеверу Црне Горе и могућност останка на овим просторима.

Предсједник Шћекић је новом предсједнику општине Андријевица уручио као поклон умјетничку слику, која има своју симболику.

One thought on “ШЋЕКИЋ И ЋУЛАФИЋ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ САРАДЊЕ БЕРАНА И АНДРИЈЕВИЦЕ

  1. Kakva rečenica u ovom obavještenju: ,,Посебан акценат је на састанку предсједника општина Беране и Андријевица дат томе да се више никада не смије дозволити да се Васојевићи дијеле по било ком основу“. Da li ovaj koji je to napisao ili ona, poznaje istoriju našeg kraja, ovog beranskog? On nikada nije bio vasojevićki i nikada neće biti, većina stanovništva beranske doline i okoline nijesu iz vasojevićkih bratstava. Ako se misli na Andrijevicu, onda je nešto drugo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial