Одбор „За спас Зете“: Сјутра нова блокада магистрале у Зети

Одбор „За спас Зете“ поново ће сјутра блокирати саобраћајницу у Голубовцима, у знак протеста због најављеног усвајања закона којима се стварају услови да Зета постане самостана општина.

То је одлучено након обавјештења да ће сјутра бити сазвана сједница Скупштине на којој ће бити рјешавано питање о Закону о измјенама и допунама Закона о територијалној организацији.

„Жеље Зећана за самосталном општином нису спорне и не доводе се у питање, али када 100% оправдане и праве иницијативе о том питању из прошлости нису прихваћене, Зети сигурно не треба формирање општине преко ноћи са благо речено половичном студијом као оправдањем за то, како би се задовољили само поједини политички интереси“, наводи се у саопштењу Одбора „За спас Зете“.

Како наводе, позивају још једном предсједницу Скупштине Данбијелу Ђуровић, да покаже минимум професионалности и испоштује постојеће процедуре из Правилника Скупштине када је у питању регулисање статуса општине Зета кроз постојеће законске предлоге.

„С друге стране, позивамо и врх СНП-а да утиче на свог члана, предсједницу Скупштине, како би њихова партија стварно показала свој коначан став у корист интереса грађана Зете, јер у супротном постаје јасно чије политичке интересе заступају. Уколико се ипак деси да дјеловање СНП-а, односно предсједнице Скупштине, буде такво да доведе у питање постојање те партије због издаје народа који им годинама уназад указује повјерење, и доведе у питање професионалну и политичку каријеру садашње предсједнице Скупштине, сурогат градска општина Голубовци ће само промијенити име у општина Зета, док ће у сваком другом смислу и даље у потпуности зависити од Главног града, са једином промјеном губитка права гласа грађана Зете на предстојећим локалним изборима у Подгорици“, поручује се у саопштењу.

Такође, апелују и на премијера Абазовића, да уважи захтјев грађана Зете.

„Морамо најсрдачније поздравити ДПС-а Зета, и рећи им да само погледају студију коју су платили око 15 хиљада еура, и да на основу ње закључе што Зети припада. Такође, могу погледати и нашу Декларацију, и видјети о чему ми заправо причамо, да не иду у крајности са саопштењима у контексту политике. На крају, они су већ у последњих неколико деценија показали како се Зета воли, цијени и чува из њиховог угла“, каже се у саопштењу.

Поручује се да сва дјеловања одбора „За спас Зете“ немају никакву политичку позадину, већ је једини интерес за који се залаже овај одбор чување правих вриједности Зете у циљу формирања општине на начин на који то Зета једино заслужује.

„Грађани Зете, наведена ситуација мора тангирати сваког од нас, јер није само питање садашњости, већ будућности нашег подручја и наших породица. Сачувајмо Зету заједно, без обзира на политичка увјерења“, закључује се у саопштењу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest