Шлауфијада оправдала очекивања: Јединствена манифестација прославила 45 година постојања

Традиционална љетња манифестација под називом “Шлауфијада” окупила је и ове године у Беранама значајан број такмичара, али и других заљубљеника у ријеку Лим. Трке шлауфима од камионских гума одвијале су се у категоријама једносјед и двосјед, а одржана су и такмичења у скоковима и прецизном роњењу.

Фото: ТО Беране

Велику пажњу и знатижељу посјетилаца ове манифестације изазвало је такмичење у кувању рибље чорбе.

За добар амбијент и атмосферу у парку поред Лима постарали су се музичари из Берана и Подгорице.

Директор Туристичке организације Беране, Иван Радевић, казао је да и овогодишња “Шлауфијада” показује да ријека Лим повезује добре људе.

“Ово је јубиларна 45. Шлауфијада и потрудили смо се да буде добро организована. Имамо госте из сусједних градова, који сваке године долазе да овдје у градском парку кувају рибљу чорбу и пасуљ. Наравно, рибља чорба, пасуљ и точено пиво, бесплатни су за све посјетиоце” – казао је Радевић.

Он је објаснио да је популарна “Шлауфијада”, као тада јединствена манифестација, установљена спонтано прије четири и по деценије.

Фото: ТО Беране

“Далеке 1977. године осмислила ју је група тадашњих омладинаца, да би касније, по узору на Беране, трке шлауфима биле организоване и у другим градовима СФРЈ, Мостару, Бањалуци, Врбасу” – рекао је директор беранске туристичке организације.

“Шлауфијада” никада није прекидана, а сваке године обогаћивана је новим пратећим забавним садржајима, којима се употпуњује “Беранско културно љето”.

Извор: Портал РТЦГ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest