СНП: Саопштење за јавност

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ

(14. мај 2020. године)

Социјалистичка народна партија позива делегацију Европске уније у Црној Гори да хитно реагује и оштро осуди незакониту употребу силе у неколико градова у Црној Гори, као и употребу недозвољених средства како би се растјерали грађани који су хтјели да искажу своје незадовољство против хапшења владике Јоаникија и свештеника.

Наиме, у Пљевљима је полиција бацила сузавац на грађане на чувеном пљеваљском корзоу које представља мјесто на коме су се грађани свих узраста и вјера увијек окупљали. У овом бруталном окршају било је повријеђене дјеце и старијих људи, који апсолутно нису ничим изазвали полицију да овако незаконито реагује. Слично је било и у Никшићу.

Изгледа да је полиција заборавила да су грађане Црне Горе дужни по закону да штите, а не да их бију и да им пријете. Морају да знају да су са друге стране њихове комшије, рођаци и другови њихове дјеце. Они су наша будућност. Зато, не покушавајте да нам уништавате будућност и не изазивајте нереде. Протести су демократски вид изражавања неслагања са неким или нечим и нико нема право да гуши слободу мисли и изјашњавања.

Министар и директор полиције, Нухоџић и Вељовић, остаће након овога запамћени као батинаши. Гдје је сада Савјет за цивилну контролу рада полиције, што се не огласе после овога? Или им је једини задатак да дојављују полицији информације о скуповима и да не виде што је очигледно?

Диктатура и недемократија ових дана доживљавају свој врхунац. Режим шаље “дивне” слике свијету. Привођење свештеника, посланика, пребијање мирних момака и дјевојака, бацање сузаваца на дјецу која су будућност наше државе. Режим повећава ниво страха. Под плаштом короне, Нухоџић и Вељовић тероришу по градовима Црне Горе. Наша дјеца су у Клиничком центру од последица полицијске демократије, новинари који су на радном задатку се хапсе, отимају се камере. Црна Гора је у демократском мраку и суноврату.

Подсјетимо се само како је предсједник Црне Горе дошао на власт. Заборавио је Ђукановић народ који га је довео прије више од 30 година, као и оне који су били спремни своје животе да дају за боље сјутра, а нису добили ништа.

СНП је партија која је увијек била и остала уз свој народ, а у овим тешким данима шаљемо поруку власти да не иде против својих грађана, па због тога улажемо најоштрији протест због несразмјерне употребе силе од стране полиције над нашом дјецом и свим учесницима протеста. И напомињемо да овај народ никако није престао да се бори да дочека боље сјутра, које ће убрзо доћи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest