СНП: Саопштење за јавност

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ

Саопштење за јавност

(13. јун 2020. године)

Социјалистичка народна партија Црне Горе наставља са јачањем своје партијске инфраструктуре. Данас је у мјесној заједници Толоши организовано дружење чланова мјесног одбора, а гости Толошана су били предсједник СНП-а Владимир Јоковић, потпредсједници Драган Ивановић и Драгослав Шћекић, као и члан Предсједништва Миомир Војиновић.

У обраћању присутнима, говорећи о позиву Мила Ђукановића на разговор о термину парламентарних избора, предсједник Јоковић је, између осталог рекао: “Нико из СНП-а неће разговарати са човјеком, који себе назива предсједником државе. Ђукановића интересује само гола власт, ни најмање му није стало до грађана и своје државе, и највећи је кривац што је Црна Гора на ивици економског, социјалног и политичког хаоса. Он нас може само увући у још дубљу кризу. Човјек, који је створио дубоке подјеле, унио раздор међу своје грађане, а ових дана руши наше цркве и светиње, не заслужује посебан коментар јер његов позив представља најобичнију фарсу. Чак је и пандемију ковида 19 искористио за наставак своје репресивне политике према неистомишљеницима, хапсећи недужне грађане, свештенике и све оне који не желе да се повинују његовој погубној политици.”

Са скупа је још поручено да је Мило Ђукановић „изгубио и политички легитимитет, о чему говоре и свакодневни извјештаји са релевантних међународних адреса, који подвлаче неодрживост оваквог функционисања државе и истичу да се велики број државних институција годинама налази у в.д. стању, што је зауставило европски пут Црне Горе”.

СНП ЦГ сматра да су, с обзиром на тренутне изборне услове, никакве шансе да се изрази реална и стварна изборна воља бирача, односно велика предност опозиције. Због свега наведеног, сматрамо да је за демократске и фер изборе итекако потребна помоћ Европске уније и међународног фактора. Сигурни смо да на таквим изборима ДПС не може опстати на власти. Смјена актуелне власти је основни услов за излазак из кризе и напредак државе. Зато ће СНП наставити безусловно залагање за обједињавање свих политичких снага које желе промјене у Црној Гори.

На крају, поручујемо Милу Ђукановићу, као човјеку прошлости, да му је остала једина могућност да о изборима које организује разговара сам са собом. Доста је било политичке фарсе и лажне демократије.

СНП ЦГ ће наставити са партијским активностима и обиласком својих мјесних одбора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest