Шпанија иде у финале!

Све се решавало у последњим минутима, али је Немачка раније изгубила утакмицу када је испустила предност коју је имала после сјајних поена Шрудера и Вагнера

Кошаркашка репрезентација Шпаније пласирала се у финале Европског првенства и то победом у полуфиналу над домаћином Немачком – 96:91. Главни играч Фурије био је Американац Лоренцо Браун са чак 29 датих поена и шест асистенција.

У финалу Европског првенства Шпанија играће Шпанија против Француске која је претходно надиграла Пољску. Шпанија је поново показала колико је незгодна репрезентација чак и када јој нико није давао шансу да се пласира у борбу за финале, Фурија је то успела да уради. Немачка је била спремна да оде у финале, али је сјајни Лоренцо Браун пресудио овај меч.

Све се решавало у последњим минутима, али је Немачка раније изгубила утакмицу када је испустила предност коју је имала после сјајних поена Шрудера и Вагнера, преноси Спутник.

Најбољи поентери Шпаније били су Браун са 29, Вили Ернангомез са 16 и Хуанчо Ернангомез са 13 датих поена. Немачку је предводио Денис Шрудер са 30 поена, а по 15 су додали Андреас Обст и Франц Вагнер. Када се подвуче црта, у финалу ћемо гледати Шпанију и Француску.

Шпанија поред титуле првака света сада јури и титулу првака Старог континента.

Извор: Спутник

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest