СПП: БС не представља мањински народ Бошњака, они су дио одлазећег режима

БС, а праведније је рећи, уже руководство ове странке, и у овом изборном процесу је доказала само високу свијест према личним привилегијама а на штету сопственог народа чијим именом су се заодјенули, оцијењено је данас из Странке правде и помирења, чланице коалиције “Црно на бијело”.
Истичу да је одлазећи режим у настојању да се колико толико искупи за системско и драстично кршење људских права учињених према бошњачком народу у протеклом периоду, а притиснут и од међународне заједнице, након референдума о независности Црне Горе судбину овог народа дао у руке својем политичком чеду, БС-у.
“Ова странка је постала пропусни вентил за све видове очекиване афирмације Бошњака у Црној Гори. Тако отворена врата су за челнике ове странке, умјесто за стварни опоравак услова живота и заустављања исељавања, постали лијепа шанса за остваривање уже партијских а посебно личних интереса. Умјесто да значајно већа заступљеност у институцијама система постане предност на којој ће се стварати услови за бољи живот, бошњачки народ препуштен политици БС-а је неправедно додатно гурнут на друштвеној маргини са хипотеком дугогодишњег држаоца неправедне власти”, оцјењују из ове странке.
Истичу и да их нимало не чуди што се БС, иако је поправила изборни резултат, понаша и осјећа губитником а за такав пораз свакодневно оптужује СПП коју је до јуче називала статистичком грешком.
“Одговорност и пред судом увијек је индивидуална, стога посљедице погрешне перцепције власти и погрешне политике не може и не смије сносити цијели народ. Одговорност те погрешне политике не може дијелити ни њихово чланство бар у оној мјери у којој то чланство не дијели стечено енормно богатство врхушке те странке. Похлепа за личним богаћењем, непотизам и јако развијена неосјетљивост на правду и закон, БС не препоручују за нову власт која мора бити супротност свему томе”, наглашавају из СПП-а.
“Са друге стране, нова власт, ако жели наставити и унаприједити демократизацију друштва, не смије упасти у замку реваншизма те партијску похлепу БС-а као, од стране режима номинираног политичког представника Бошњака у Црној Гори у протеклом периоду узимати као некакву бошњачку кривњу, а истовремено политички кокетирати са том истом Бошњачком странком. БС и њено руководство због свега реченог се не могу сматрати мањинском странком већ само дио одлазећег режима са којим треба заједно да оду у опозицију јер су својом политиком узурпирали права, заробили бошњачки народ и учинили га миграционом категоријом становништва”, сматрају из Странке правде и помирења.
Ова странка као чланица коалиције Црно на бијело, нову политичку реалност види и у заокрету политике према мањинским народима, који више никада не смију бити предметом нити политичке а ни било које друге злоупотребе.
“СПП је на чврстом увјерењу да ова или било која власт у будућности не смије дерогирати нити један достигнути стандард, односно стечено право, па ни стечено право одговарајуће заступљености мањинских народа у државној администрацији и на највишим државним позицијама, већ радити на стварању услова да се права мањинских народа стално поправљају и унапређују”, закључују они.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *