Статусни симбол или…: Вучић носи сат од 130 евра, Додик од 3 000, Ђукановић има баснословну колекцију

О Ђукановићевим сатовима се много причало и писало, а према незваничним процјенама, она вриједи – милион

Ручни сат у данашње вријеме никоме није неопходан како би знао тачно вријеме, међутим, ове “стварчице” су постале статусни симбол и ствар пасије.

Ако је судити по ручним сатовима балканских политичара, на челу колоне је неприкосновено црногорски предсједник Мило Ђукановић, који не само да има најскупље сатове, већ је и њихов „пасионирани колекционар“, пише портал „Волим Подгорицу“.

О Ђукановићевим сатовима се много причало и писало, а према незваничним процјенама, она вриједи – милионе.

Прије пар година, црногорски бизнисмен, Душко Кнежевић, некада веома близак Ђукановићу, открио је да поједини сатови из нејгове колекције вриједе милионе, као што је Патек Филип.

Сатови ове компаније су, иначе међу најскупљима на планети, а поједини модели су продати и за вишемилионске износе. Патек Филип сат у посједу Ђукановића, према доступним подацима са интернета, кошта 1,3 милиона еура. Сат предсједника Ђукановића Брегует Тоурбиллон, према подацима ове компаније из Лондона, припада “Classique Grandes Complication” колекцији. Ријеч је о ручно рађеном сату, доступном у два модела. Први је израђен од жутог злата, а други од платине. Водоотпоран је и на дубини од 30 метара. Ђукановић поседује престижни платинасти модел, чија је вриједност процијењена на 106.076 евра али није доступан у слободној продаји.

За разлику од црногорског предсједника, предсједник Србије Александар Вучић носи више него скроман сат који кошта 130 еура.

То је сат који је произвела компанија која производи аутомобиле, “фолксваген”, а Вучић је сат по сопственом признању добио на поклон од министра финансија Синише Малог током посјете Немачкој.

“Носим га за срећу, као амајлију не бисмо ли успели да привучемо велику инвестицију те њемачке компаније у Србију” рекао је Вучић. Он је прије овог “фолксвагена”, такође по властитом признању носио сат који је добио на поклон од белгијског премијера.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик носи сат швајцарског произвођача „Лонгинес“, који је направљен тек у хиљаду примјерака.

Његова цијена је 2.790 еура. Основица му је направљена челика, а површину чини сафир-стакло.

Додик важи за једног од најбогатијих људи у БиХ, а по његовом објашњењу, сат је добио за 50. рођендан и од тада га не скида.

IN4S

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *