Струка или политика

Мирановић: Струка ће одлучити хоће ли грађани Србије моћи у ЦГ без карантина
„Институт за јавно здравље Црне Горе донио је одређене протоколе по којима смо се водили, гдје је пацијент од тренутка откако није имао симптоме два пута тестиран, и тест је требао да буде негативан, и то се одлично показало. Били смо потпуно безбједни. Који је принцип је Србија предузела, видјећемо. Нас искључиво интересује наша држава“, рекла је Мирановић


Након што је Србија објавила да је у једном дану излијечено више од 4000 обољелих од Ковида -19 Институт за јавно здравље тражио је појашњење од колега из Србије.

„Струка ће одлучити хоћемо ли отворити границе према Србији на основу одговора који ћемо добити од Батута. Какву су методологију примјенили, шта се то промијенило током ноћи, која су објашњења у питању, то ћемо видјети. Не бавимо се политиком, нас интересује наша држава, рекла је гостујући у „Бојама јутра“ помоћница министра здравља Весна Мирановић.

Необично у овој причи је то што су у Србији претходно тестирали два пута, а сада једном, рекла је Мирановић.

Она је додала да не би разматрала политичке изјаве.

„Разматрамо ризик који становништво Црне Горе може да истрпи не посматрамо земљу посебно. Ризик мора да буде на најнижем нивоу. Нема потребе да се расправљамо једни са другима“, рекла је Мирановић.

Говорећи о отварању граница других земаља за грађане Црне Горе, казала је да је то ствар дипломатије.

„Не треба да размишљамо ко проширује спискове и на који начин. Хоће ли да нас уврсте у списак, то је ствар дипломатије“, рекла је Мирановић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest