Суд одбио жалбу: Спејси плаћа 31 милион долара продуцентима Куће од карата

Фото: Wikipedia

Глумац Кевин Спејси (62), добитник два Оскара, мораће да плати готово 31 милион долара продуцентској кући МРЦ која га је 2017. године отпустила са сета серије “Кућа од карата” због оптужби за сексуално злостављање, одлучио је суд у САД након што је одбијена његова жалба.

Из МРЦ-а су тужили Спејсија јер су његовим отпуштањем изгубили значајан приход који им је доносила серија која се бавила политичким сплеткама у Вашингтону.

Прије пет година Спејсијева каријера је нагло прекинута због низа оптужби за сексуално злостављање па су продуценти морали увелико да мијењају радњу шесте сезоне „Куће од карата“.

Суд је још 2020. године дао за право продуцентској кући просудивши како је Спејси својим понашањем прекршио правила уговора, на шта се глумац жалио, али је та жалба одбијена.

Спејси је у Великој Британији оптужен за пет кривичних ђела која су се догодила између 2005. и 2013. године – четири тачке за сексуално злостављање додиривањем и тежу оптужбу за навођење особе на сексуални пенетративни чин без пристанка. Прошлога мјесеца договорено је да ће се суђење одржати 6. јуна сљедеће године.

Глумац пориче да је било кога сексуално узнемиравао.

Спејси је освојио Оскара за најбољег глумца у филму „Америчка љепота“ и најбољег споредног глумца у филму „Дежурни кривци“, а у серији „Кућа од карата“ тумачио је лик бескрупулозног политичара Френка Андервуда.

Извор: цдм

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest