Све више младих возача под дејством алкохола и дроге

Foto: Pogled

Учестали су извјештаји о удесима, а саобраћај односи све више живота. Забрињава и упозорење љекара да све више младих возача у комбинацији с алкохолом користе и дрогу. Пуни самопоуздања или тетурајући се, под дејством алкохола не смијете сјести за волан. То налаже закон али у пракси није тако. Зато на путевима имамо потенцијалне убице.

“Под дејством алкохола многе наше реакције су смањене, моторицке поготово и нијесу свјесни у том тренутку да не могу увијек да овладају ситуацијом на прави начин онако како би то у дејству без алкохола радили”, казала је психлошкиња Анђела Шћекић Тодоровић.

И тада наступају нежељене ситуације.

“Било је случајева да се они договоре међусобно, ја најбоље познајем возило и дај да ја управљам а сви четворица су пјани, и поред пута, онда возе великом брзином и дође до превртања, били су провријеђени, али сви су преживјели, а онда имам случај који је пио са друштвом и онда се одвојио од друштва и само је возио 80 – 100 метара и погинуо је”, поручује вјештак саобраћајне струке Мирко Ђуровић.

А најгоре од свега је што је и дрога дошла до припитих возача.

“Све више имамо младих који осим алкохола имамо комбинације са психоактивним супстанцама са различитим дрогама, хероин и кокаин који сиједају за волан и она имамо посљедице какве имамо скоро цијело љето у Црној Гори”, истакла је љекарка из Хитне помоћи Подгорица Мирјана Јовановић.

Извор: ртцг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest