Свети Стефан ће бити отворен за предстојећу сезону

Представници будванске компаније Адриатик Пропертис саопштили су да ће, након рјешења Привредног суда, отворити Аман Свети Стефан ризорт за предстојећу сезону ове године

Из Адриатик пропертис-а су казали да је Привредни суд у понедјељак донио рјешење којим се потврђује ранија одлука о привременој мјери у корист те компаније, у односу на ризорт Аман Свети Стефан.

“Након овог рјешења, Адриатик Пропертис са задовољством објављује своју намјеру да отвори Аман Свети Стефан ризорт за предстојећу сезону”, наводи се у саопштењу.

Услови привремене мјере, како су објаснили, спречавају Хотелску групу (ХГ) Будванска ривијера као закуподавца и Министарство економског развоја као њеног гаранта, да предузму било какве радње које могу да штете Адриатику и његовим правима на ексклузивитет и мирно уживање у погледу закупљене имовине ризорта Аман Свети Стефан, укључујући сусједне плаже и морско добро које је Адриатик без ометања користио више од 14 година.

“Прва врста радњи које су изричито забрањене привременом мјером су све радње које могу штетити Адриатик-овом праву коришћења ризорта Аман Свети Стефан, укључујући уклањање ограда, инсталација и опреме и покушаје промјене права на ексклузивност која уживају гости ризорта”, додаје се у саопштењу.

Друга врста радњи које су изричито забрањене привременом мјером су предузимање било каквих радњи које могу подстаћи трећа лица да предузму акте насиља или вандализма над имовином датом у закуп Адриатику, укључујући и измјене на имовини ризорта Аман Свети Стефан.

“Адриатик у потпуности очекује да ће Будванска ривијера и Министарство економског развоја поштовати услове привремене мјере”, наводи се у саопштењу.

Из Адриатик пропертиса су казали да, нажалост, у свјетлу бројних, добро документованих случајева сметњи, није било могуће отворити ризорт Аман Свети Стефан прошле године, због озбиљне и легитимне забринутости за његове госте и особље, односно због ствари које су потпуно ван њихове контроле.

“Ти случајеви и забринутост коју су проузроковали спријечила је рад ризорта Аман Свети Стефан на нивоима приватности, безбједности и стандарда услуге, које клијентела и особље ризорта очекују и заслужују и по којима је бренд ризорта познат и поштован”, додаје се у саопштењу.

Представници Адриатика су казали да поздрављају одлуку Привредног суда да додијели привремену мјеру, јер пружа адекватну заштиту како би Адриатику омогућио безбједно и сигурно управљање Аман Свети Стефан ризортом у складу са својим правима и обавезама за предстојећу сезону ове године и даље.

Адриатик је, према ријечима његовим представника, велики локални послодавац и у сваком тренутку је имао најбоље интересе шире локалне заједнице на челу доношења одлука.

“Поновно отварање Аман Свети Стефан ризорта омогућава наставак изузетно плодне и продуктивне комерцијалне везе између Адриатиkа и Црне Горе”, закључује се у саопштењу.

Извор: РТЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest