Тензије у Будви: Пендрек демократија на дјелу

Полиција је бацила неколико сузаваца на окупљене грађане који протестују испред станице полиције, због бруталности која је испољена, преноси портал ИН4С.

Грађани су изгурали неколико контејнера на улице у чин протеста, блокирајући саобраћај у појединим улицама чак и својим телима.

Претходно је гађан јајима аутомобил у коме је превожен лидер Црногорске у Будви Владимир Булатовић.

Грађани су певали Булатовићу испред станице полиције: „Изађи мала“.

Секретари општинских секретаријата поднели су кривичну пријаву Управи полиције против НН лица припадника неидентификованог обезбјеђења због забране уласка на своја радна мјеста у Општини Будва.

Потпредседник Општине Будва Марко Марковић, секретар Секретаријата за заштиту имовине Никола Пламенац, секретарка Секретаријата за локалну самоуправу Милијана Вукотић – Јелушић, в.д. секретарке Секретаријата за привреду Славица Масловар, в.д. секретара Секретаријата за инвестиције Младен Микијељ и секретар Секретариајта за комунално стамбене послове Срђан Греговић поднели су кривичну пријаву Управи полиције против НН лица, припадника неидентификованог обезбјеђења, преноси РТВ Будва.

Како између осталог, наводе у пријави, они су неовлашћено боравил у просторијума зграде Општине Будва и онемогућавали старешинама органа управе Општине Будва долазак на своја радна места и спречили свим запосленима у Општини Будва долазак на свој радна места и уз физички контакт угрожавали им сигурност и право на рад.

Претходно је на службеном улазу у зграду Општине Будва дошло до тензија. Полиција је применила силу и један младић је повређен. То је изазвало револт окупљених који су узвикивали „нећемо мафију“.

Службеници приватног обезбеђења јутрос су изгурали су из зграде Општине Будва председника Општине Марка Царевића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest