TEŠKE OPTUŽBE NA SASLUŠANJU! Milović predao SDT-u informaciju o navodnim vezama Šukovića sa kriminalnom grupom iz Budve

Foto: Jutjub printskrin/Skupština Crne Gore

Odbor za bezbjednost saslušava danas ministra pravde Andreja Milovića, Glavnog sepcijalnog tužioca Vladimira Novovića i šefa SPO Predraga Šukovića. Sjednici prisustvuju i bivši premijer Dritan Abazović i predsjednik Odbora za bezbjednost Milan Knežević.

Ministar odbrane Andrej Milović saopštio je na odboru da je jutros, nešto posle 9 sati, predao SDT-u informaciju o navodnim vezama Šukovića sa kriminalnom grupom iz Budve.

“Takođe sam predao i spise predmeta za predmet Čamgoz Binali izručenje, da bi Specijalno tužilaštvo moglo da utvrdi jesam li ja šta uradio protivzakonito ili nisam”, kazao je on.

“Predrag Šuković je preko sebi bliskog lica izvršio kupoprodaju nepokretnosti i kupio stan od 58 kvadrata u zgradi gdje je kvadrat 2.000 eura. Stan je kupljen za 60.000 eura i plaćen je u gotovini. Stan koji vrijedi 120.000 eura plaćen je 60.000 eura. Stan je stečen, kako je naveo Šuković stečen razmjenom, a ne kupovinom. Zašto je neko obmanuo ASK utvrdiće istraga”, kaže Milović.

Ističe da je zanimljivo šta se posle toga dešavalo.

“Isti stan prodaje ruskom državljanu M.M. i prodaje ga 140.000 eura za gotovinu. Sat kasnije kupuje stan od 98 kvadrata od istog prodavca od kokeg je kupio stan od 58 kvadrata. Stan od 98 kvadrata kupio je za 135.000 eura. Ruski državljanin nije prijavio gotovi novac prilikom ulaska u Crnu Goru, nije prijavio da je unio keš u državu. Ovo je period kad postoje bankarske sankcije, te ostaje enigma odakle keš ruskom državljaninu i da li je u pitanju pranje novca”, saopštio je Milović.

Postavlja se pitanje, kaže Milović, zašto bi neko pravno lice prodalo nepokretnost ispod cijene.

“Prema evidenciji vlasnik tog pravnog lica se prema podacima naših službi vezuje za kriminalnu grupu. Postoji operativan podatak da keš potiče iz grupe koja se goni od strane SDT-a. Inspektor I.Ž. je započeo konotrolu ovog privrdnog društva, ali je otkrio određene poreske utaje”, istakao je on.

Kaže i da je nejsano zašto su lažirani izvještaji ASK-u pa se i za stan od 98 kvadrata navodi “razmjena”.

“Ne samo što je lažiran prvi, lažiran je i drugi izvještaj”, rekao je Milović.

Uslijedio je odgovor Šukovića.

“Sve moje nekretnine u Budvi potiču iz nasledstva moje supruge. Je li dao Bog da ste to podnijeli, a neka istraga pokaže je li to tačno što vi pričate”, ocijenio je Šuković.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest