Tužiteljka pred sudom: Osumnjičena za zloupotrebu položaja u akciji „Klap“

Foto: Uprava policije

Specijalna državna tužiteljka Lidija Mitrović, koja je nedavno privremeno suspendovana, danas će se naći na optuženičkoj klupi u Višem sudu u Podgorici, nakon što je Specijalno državno tužilaštvo protiv nje podiglo optužni predlog zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj u akciji „Klap“.

Mitrović se sumnjiči da je određenim licima u tom predmetu pričinila korist da se ne vodi krivični postupak, već je primijenila institut odloženog gonjenja i odbacila krivičnu prijavu, prenosi „Dan“.

Predmet je zadužio sudija Nenad Vujanović.

Mitrović je ranije negirala da je izvršila krivično djelo koje joj se stavlja na teret.

„Ona je negirala optužbe, objasnila je sve tužiocu, između ostalog i to da država nije oštećena i da je namirena u vidu plaćanja poreza“, kazao je ranije njen advokat Zoran Piperović.

Akcije hapšenja osumnjičenih u predmetu „Klap“, po nalogu SDT-a, izvedene su krajem maja i jula 2019. godine. Više osoba se tereti da su počinile krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, krivično djelo utaja poreza i doprinosa i krivično djelo prouzrokovanje lažnog stečaja.

Istraga je potom proširena na nova lica nakon što je tužilaštvo analiziralo dokumentaciju prikupljenu od Poreske uprave, banaka i pravnih lica.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest