У Сан Франциску почиње тестирање аутономних таксија са путницима

У Сан Франциску креће тестирање аутономних таксија у којима ће се, поред бекап возача, налазити и путници. То је корак према потпуно аутономном такси-превозу у том граду.

Фото: Printscreen

Захваљујући великом напретку технологије и годинама иновација, развоја и тестирања аутономне технологије, компанија Waymo, која је настала из Google-а и дио је Alphabet-а, представила је у Фениксу такси-сервис са аутомобилима у којима нема возача. У аутомобилима нема ни особе која би могла да реагује у случају да рачунар откаже послушност или погријеши.

Корак ближе таквом аутономном сервису сада су и становници Сан Франциска. Наиме, из Waymа су се ове седмице похвалили да крећу тестирање својих аутономних таксија.

Америчка компанија већ годинама тестира своја возила којима управљају рачунари у Сан Франциску. Рачунари већ познају све путеве и изазове вожње у том граду. Обзиром на то да су сва досадашња тестирања завршила успјешно, из компаније су затражили и добили дозволу за вожњу и с путницима у аутомобилима.

Слично као у Аризони, Vaymo неће дозволити аутомобилима да се без надзора возе одмах. Компанија ће имати своје запослене у аутомобилима како би се обезбиједило, да се њена технологија Vaymo Driver 5. генерације не изгуби на шкакљивим једносмјерним улицама и брдима Сан Франциска.

Ако таква тестирања прођу без проблема, у будућности можемо очекивати да ће се, као и у Фениксу, у Waymo-вим таксијима возити само путници, док ће предња сједишта бити у потпуности празна.

Извор: ITMixer

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest