“Ubiću tebe i porodicu ako ne daš novac”: Podgoričani optuženi za iznudu

Foto: Jutjub printskrin/ NOVA M

Podgoričani E.M. i V.B. optuženi su, potvrđenom optužnicom, za krivično djelo iznuda. Kako je navela optužnicom državna tužiteljka Nađa Martinović, krajem marta 2023. godine, okrivljeni V. B. prijetnjom je prinudio oštećenog S. V., da mu na štetu svoje imovine preda novac.

“Na način što ga je pozvao na telefon u vezi duga koji je oštećeni imao prema osobi B. M. i kazao mu da je on preuzeo navedeni dug 12.000 evra duguje njemu. Oštećenom je uputio prijetnju, da ukoliko neće da mu da novac, da će doći kod njega kući da naplati označeni novčani iznos, jer je opasan i da je tek izašao iz zatvora i da će ukoliko mu oštećeni ne da novac, napasti njega i članove njegove porodice. Nakon toga se iste večeri oko 20,30 časova, zajedno sa NN licem i okrivljenim M. E., koji je umišljajno pomogao okrivljenom V. B. u izvršenju krivičnog djela, pokazao okrivljenom V. gdje oštećeni S. živi i dovezao se do kuće oštećenog zajedno sa okrivljenim V. i NN licem”,  navodi su optužnice.

Zatim je ušao u dvorište S., kada je okrivljeni V. B. oštećenom S. ponovio da je izašao iz zatvora, da je došao da naplati novac i uputio mu je prijetnju da će mu polomiti kosti, kao i članovima njegove porodice, ukoliko oštećeni ne želi da mu da novac.

“Nakon čega je okrivljeni V. B. počeo da se unosi u lice oštećenom i da ga gura i krenuo je šakom da ga udari, u čemu ga je spriječio okrivljeni M. E., pa je okrivljeni V. B. od oštećenog tražio da mu  svakog petka plaća po 150 eura. Kada je oštećeni kazao da nije u mogućnosti da to uradi, okrivljeni V. B. mu je zaprijetio da će sa njim imati problema, iz kojeg razloga mu je oštećeni u strahu, rekao da će mu svakog ponedjeljka u mjesecu dati  po 60 eura, kada mu je okrivljeni V. B. kazao da će od polovine aprila 2023. godine početi da dolazi za novac i da će oštećenog, ukoliko ga prevari, polomiti, nakon čega je okrivljeni V., u dva navrata, dolazio kod oštećenog, koji mu je iz straha, zbog prijetnji koje mu je uputio okrivljeni V., znajući da je došao za ratu po osnovu navedenog novca, okrivljenom V. dao iznose i to 17. aprila 2023. godine, iznos od 60,00 evra, a dana 24. aprila, iznos od 40,00 evra”, navodi se u optužnici.

Zatim su, prema navodima tužilaštva, 27. aprila 2023. godine, prinudili drugog  oštećenog S. V., da im na štetu svoje imovine preda novac.

“Na način što su sa NN licem došli do porodične kuće S., gdje je u dvorištu kuće okrivljeni V. B., u prisustvu okrivljenog M. E., krenuo u pravcu oštećenog S. V., kojeg je jednom rukom uhvatio za lijevu ruku, dok ga je drugom rukom uhvatio za bradu i krenuo čupati. Okrivljeni su mu rekli da im isplati 180,00 evra, koji V. duguje M., nakon čega mu je okrivljeni V. rekao da će ga ubiti, kao i članove njegove porodice i da će mu zapaliti salon, ako mu ne da novac. Nakon što su na lice mjesta došli otac oštećenog S. M. i njegov brat S. V., okrivljeni V. im je uputio riječi prijetnje da oni ne znaju ko je on, da je izašao iz zatvora, da će ih pobiti, pa je oštećeni, iz straha, okrivljenima dao iznos od po 20 eura, piše u optužnici.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest