Уџбеници већ у продаји: За средњошколце цијене као прошле године, за основце поново бесплатни

Foto: Printscreen YouTube/TV Vijesti

„Цијене се крећу – за први разред 105,20 еура, за други 88,70, за трећи 88,20 и за четврти треба издвојити најмање новца – 78,20 еура“

Уџбеници за средње школе за предстојећу школску годину већ су у продаји у књижарама Завода за уџбенике, а ове године коштаће исто колико и прошле, казали су за Телевизију Вијести из те установе.

Најмање новца за књиге мораће да издвоје родитељи матураната, док ће основци као и прошле године, своје уџбенике добити бесплатно и њихова подјела по школама такође је почела.

Цијена папира у односу на прошлу годину значајно је већа, али су надлежни успјели да обезбиједе да не дође до поскупљења.

„Тако да се цијене крећу – за први разред 105,20 еура, за други 88,70, за трећи 88,20 и за четврти треба издвојити најмање новца – 78,20 еура“, рекао је Душан Петричевић из Завода за уџбенике

За основце књиге су бесплатне од прошле године. Из Министарства просвјете кажу да је ријеч о великој количини уџбеника, али да је дистрибуција почела, па их родитељи и малишани могу очекивати већ првог дана школе.

„Што се тиче бесплатних уџбеника за основце, њихова дистрибуција по школама је почела 8. августа и трајаће до краја мјесеца, тако да ће сву дјецу уписану у образовни систем Црне Горе сачекати уџбеници на клупама првог школског дана“, саопштено је из Министарства просвјете.

Извор: Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest