UHAPŠENA JOŠ JEDNA OSOBA ZBOG UBISTVA VUJOVIĆA: Osumnjičen za saizvršilaštvo

Foto: Jutjub printskrin/ Tihi heroji

Službenici Uprave policije su danas uhapsili Nikolu Đikanovića (37) iz Podgorice, kojem se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu. Sa jučerašnjim hapšenjem Dražen Vojvodić (38), kako saopštavaju u policiji, u potpunosti je rasvijetljeno teško ubistvo izvršeno na štetu Vidaka Vujovića (24) iz Podgorice.

„Juče je lišen slobode D.V. (38) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo, dok je danas kao saizvršilac u ovom djelu slobode lišen N.Đ. (37) iz Podgorice, a kojem se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu“, navode u saopštenju.

Policija je, kako dodaju, 8. aprila 2023. godine, došla do saznanja da je jedno lice lišeno života upotrebom vatrenog oružja, a potom zapaljeno, te odmah preduzela niz operativno – taktičkih i istažnih radnji u saradnji sa forenzičarima i Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, koje su prvo dovele do identifikacije direktnog izvršioca teškog ubistva koji je juče uhapšen.

„Sumnja se da je D.V., 31. marta 2023. godine u vremenskom periodu između 16 i 17.30 časova, koristeći odnos povjerenja sa oštećenim V.V., došao po njega vozilom marke ‘VW Golf’ barskih registarskih oznaka i odvezao ga do mjesta Šteke, gdje je sa direktnim umišljajem na podmukao način namamio oštećenog na pogodno mjesto, nakon čega ga je upotrebom vatrenog oružja, pištolja marke ‘CZ M57’ cal. 7.62 mm lišio života, ispaljujući u njegovom pravcu najmanje četiri projektila. Nakon izvršenog krivičnog djela osumnjičeni se udaljio sa lica mjesta, da bi poslije izvijesnog vremena došao na mjesto izvršenog djela sa drugoosumnjičeniom N.Đ., kojom prilikom su zajedno zapaljivom tešnošću polili beživotno tijelo oštečenog, sa namjernom uklanjanja materijalnih dokaza ovog djela“, naglašavaju u policiji.

Pretresom vozila D.V. pronašla je predmet izvršenja krivičnog djela – pištolj, koji je vještačen u Forenzičkom centru Uprave policije, kao i mnogi drugi tragovi koji su izuzeti kako sa lica mjesta ovog krivičnog djela, tako i iz vozila osumnjičenog.

Policijski službenici su u cilju rasvjetljavanja ovog događaja od više osoba prikupili obavještenja, više lica poligrafski testirali kao i izuzeli veliki broj video zapisa sa video nadzora.

Pretresom prostorija koje koristi N.Đ. pronađena je i oduzeta lovačka puška i municija, zbog čega mu se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pretragom terena u blizini kuće N.Đ. pronađen je mobilni telefon sa oštećenjima za koji je utvrđeno da je pripadao oštećenom V.V.

pogled.me/rtcg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest