„Ухљеб-бригада“: ВЦГ пред изборе ангажовала десетине војника – примају 400 евра за НЕРАД

Сада када су им уговори продужени на још три мјесеца, дешава се још апсурднија ситуација – руководиоци добијају налог да их шаљу на рад (односно нерад) од куће, и наводно их ротирају на 7 дана. Значи, нису потребни служби, али остаје да им иде плата од 400 евра“, појаснио је Бајчетић.

Према нашим поузданим информацијама, непосредно пред парламентарне изборе, у јулу и августу мјесецу, у Министарству одбране – Војска ЦГ, радно је ангажовано више десетина лица по уговору на тро мјесеца и то без икакве потребе и оправданости“, саопштио је портпарол Покрета за промјене Никола Бајчетић.

Првобитни Уговор им је свима био од половине јуна до половине септембра. Тако да, они што су примљени у августу, добили су плате за јун и јул, а нису радили. Та цивилна лица распоређена су по Министарству и по касарнама у администрацији. Како нам је саопштено, не раде ништа. Нити има потребе да раде, а нити знају“, каже Бајчетић.

Бајчетић

Узимајући у обзир и тешку епидемиолошку ситуацију проузроковани вирусом КОВИД 19, јасно је, истиче он, да у МИнистарству одбране нијесу пуно марили за прописане мјере и бригу о својим запосленима, јер су у канцеларији за два лица боравили и по 6 лица.

„Пред крај истека уговора од старјешина и руководилаца тражено је изјашњење да ли је потребно и даље ангажовање ових лица. Без обзира на то да се неко изјаснио да је потребно, а неко да није, поново су им продужени уговори на још 3 мјесеца (до почетка идуће године) . Мјесечна плата им је око 400 евра, па остаје да се види ускоро, након детаљне ревизије Министарства одбране, а по преузимању нове власти, колико су грађани платили партијска ухљебљења одлазеће власти. Сада када су им уговори продужени на још три мјесеца, дешава се још апсурднија ситуација – руководиоци добијају налог да их шаљу на рад (односно нерад) од куће, и наводно их ротирају на 7 дана. Значи, нису потребни служби, али остаје да им иде плата од 400 евра“, појаснио је Бајчетић.

Ове поуздане информације које добијамо свакодневно, каже он, представљају континуитет партијског запошљавања одлазеће власти.

„Овакви примјери, нарочито су присутни након избора, док се одлазећа Влада налази у техничком мандату. Ако узмемо у обзир случај “Вулић” и ткзв “препознавање терена”, чињеница је да ресор Министарства одбране предњачи у партијском запошљавању, као и политичком прогону оних часних и поштених службеника ВЦГ, који су били на удару због своје политичке или вјерске опредијељености. Од раније нам је познато да се часни, квалитетни и стручни службеници ВЦГ нијесу могли унаприједити у чин ако партијски исти нијесу били препознати на терену. Такође, нијесу могли поћи у мировну мисију без партијске подршке, нити у војно-дипломатску службу гдје се услови много бољи“, наводи он.

Са оваквом праксом се, каже, хитно мора престати.

„ПзП ће се снажно залагати за деполитизацију институција, али и подршку и стимуланс стручном и квалитетном кадру, који је јако неопходан Црној Гори. Службе безбједности морају постати државне, а не партијске“, закључио је Бајчетић.

ИН4С

One thought on “„Ухљеб-бригада“: ВЦГ пред изборе ангажовала десетине војника – примају 400 евра за НЕРАД

  1. Jedva pročitah ovaj tekst nezna se iz kojeg je vijeka ali nebitno , bitno je što napadaju sve što je država crna gora čak i vojsku a ovi crnogorci šute kao neke babe , a ovi crnogorci što su glasali za uru i za bečića neka napune usta govana i nek šute dok im ubijaju državu gadovi zbog fotelje majku bi prodali

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial