Вања Ћаловић Марковић наглашава да је МАНС предмет притисака Специјалног државног тужилаштва

Вријеме читања 2 минута

Директорка МАНС-а Вања Ћаловић Марковић, истакла је да је одлука Специјалног државног тужилаштва да она буде саслушана усменим путем у вези са случајем “Пандора папири”, док је предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу то омогућено да учини писменим путем наставак досадашњег понашања Тужилаштва, те да је НВО МАНС континуирано предмет њихових различитих притисака. Она додаје да се ти притисци дешавају, како тврди, кад год би објавили нешто што је за Тужилаштво политички проблематично да процесуира.

„Пошто је Катнић у емисији у којој смо учествовали рекао да ће Ђукановића саслушати тако што ће му послати да се писаним путем изјасни на одређена питања, ја сам тражила сам да будемо третирани једнако пред законом и да то и мени буде омогућено, али су ме одбили и ипак тражили да будем саслушана усменим путем“, истакла је Ћаловић Марковић за Портал РТЦГ.

Она је истакла да јој је саопштено да то што ће Ђукановић бити саслушан на такав начин да је то њихово право.

„Ово је контитнуитет рада Специјалног државног тужилаштва који показује да се понашају као највјернији адвокати господина Ђукановића и сигурна сам да ће уложити све напоре да овај случај затворе и заташкају, али се и надам да ћемо ускоро видјети неке измјене у Тужилачком савјету па и у Специјалном тужилаштву, да ће доћи људи који су способни и спремни да нешто конкретно ураде“, казала је Ћаловић Марковић.

Она је истакла да жели да види која су то питања која ће јој поставити Специјални државни тужилац на која им већ нису одговорили у медијским наступима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest