Viši sud ponovo odlučuje o jemstvu Snežane Jović od pola miliona eura

FOTO: Printscreen
Apelacioni sud Crne Gore uvažio je žalbe Snežane Jović pa će Viši sud ponovo odlučivati o ponudi da se uz jemstvo od pola miliona eura  brani sa slobode. Ona je obuhvaćena optužnicom da je kao pripadnik kriminalne organizacije Blaža Jovanića zloupotrebljavala poziciju stečajne upravnice u stečajnim postupcima koji su se vodili pred Privrednim sudom.

Rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog njenoj branioca za ukidanje pritvora uz davanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti, ukupne procijenjene vrijednosti 544.000 eura.

“Odlučujući o žalbama okrivljene i njenog branioca ovaj sud je utvrdio da je prvostepeno rješenje donijeto uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, jer ne sadrži jasne i potpune razloge o odlučnim činjenicama za donošenje odluke. Naime, prvostepeni sud nije cijenio imovno stanje lica koja daju jemstvo što je bio dužan da uradi u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku, iz kojih razloga se zaključak prvostepenog suda o neosnovanosti predloga za ukidanje pritvora uz određivanje jemstva za sada ne može prihvatiti”, navpode iz Apelacionog suda.

Taj sud je naložio prvostepenom sudu da u ponovnom postupku otkloni navedenu bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, tako što će shodno izloženim razlozima ovog rješenja, za odluku koju će donijeti po predmetnom predlogu dati potpune, jasne i dovoljne razloge.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest