VOJSKA PRATI MOŠTI VLADIKE NIKOLAJA: Kivot episkopa danas će biti ispraćen iz Valjeva za prestonicu

Foto: JUtjub printskrin/Da ne komplikujemo

Pripadnici Vojske Srbije sa sveštenstvom i monaštvom Eparhije valjevske ispratiće kivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja Žičkog i Ohridskog u srijedu, 24. maja, iz Valjeva u Beograd, gdje će narednog dana biti pronijet ulicama prestonice na čelu Spasovdanske litije.

Vojska Srbije odazvala se pozivu Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Porfirija da kao i prethodnih godina učestvuje u Spasovdanskoj litiji, a ove godine i pratnji moštiju Svetog vladike Nikolaja, povodom obiljeležavanju 10 godina od vraćanja vjerske službe u Vojsku Srbije, prenose „Novosti“.

Vojska Srbije učestvovaće u prenosu kivota sa moštima Svetog vladike Nikolaja iz mjesta njihovog stalnog prebivanja – manastira Lelić kod Valjeva do Hrama Pokrova Presvete Bogorodice, kao i u litiji od Pokrovske crkve do Hrama Vaskrsenja Hristovog u Valjevu.

Takođe, pripadnici Vojske Srbije učestvovaće i u prenosu i pratnji moštiju do Vaznesenjske crkve u Beogradu, gdje će biti dočekane u večernjim časovima pred praznično bdenije.

Tradicionalno, pripadnici Vojske Srbije biće i dio litije koja će 25. maja biti organizovana povodom Spasovdana, slave Grada Beograda.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest