Вучић Јоаникију: Дозволите ми да у име грађана Србије, а нарочито православних Срба, честитам устоличење

Вучић је у честитки указао на значај те епархије за Српску православну цркву и истакао да је Србији стало до пријатељства и најближих односа

Предсхедник Србије Александар Вучић честитао је митрополиту Јоаникију ступање на трон митрополита црногорско-приморског.

Како преноси Тањуг, јавља МИНА, Вучић је у честитки указао на значај те епархије за Српску православну цркву и истакао да је Србији стало до пријатељства и најближих односа сарадње са Црном Гором, чију независност поштује.

– Уочи Вашег устоличења, када ступате на трон митрополита црногорско-приморских, на трон Светог Петра цетињског, преузимајући то узвишено звање, али и звање одговорно и бременито различитим искушењима, дозволите ми да у име грађана Србије, а нарочито православних Срба, честитам устоличење- пише у честитки достављеној Тањугу.

Он је Јоаникују пожелио да у здрављу, „мудрости и храбрости дуго и успјешно буде духовни пастир у славној Митрополији црногорско-приморској, а у част рода српског, рода Светосавског и рода православног“.

Извор: Дан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest