Вучић о изручењу Маровића: Имамо и ми много захтјева према Подгорици, хоће да се покаже како је Србија нефер према Црној Гори!

На питање када ће Србија изручити Подгорици некадашњег високог функционера Демократске партије социјалиста Црне Горе Светозара Маровића, предсједник Србије Александар Вучић је рекао да чланице Отвореног Балкана кроз ту иницијативу „заједно раде на успостављању бољих односа“.

Он је додао да Србија има мноштво захтјева према Црној Гори, али да неће да потеже ниједно јер жели да Београд и Подгорица граде боље односе.

– А знате ли колико ми захтјева имамо, јесте ли се питали или сте само жељели да покажете како је Србија нефер према Црној Гори. Ја могу 10 питања сада да вам извучем, али нећу ниједно. Од односа (Црне Горе) према нашем амбасадору, до питања из области организованог криминала, али нећу ниједно. Зато што желим да градимо боље билатералне односе. Спреман сам да рјешавам проблеме у односима са Црном Гором и да ће о свим билатералним темама разговарати са црногорским премијером Дританом Абазовићем који је добио позив да посјети Београд прије краја јуна. Треба да станете и у ципеле оног коме питање постављате. Видјећете тада да ствари нису тако једноставне, али увјерен сам да наши разговори могу да допринесу бољем разумијевању и ближој сарадњи – додао је Вучић.

Вучић је рекао да је Отворени Балкан договорен на његовом састанку са албанским премијером Едијем Рамом и бившим предсједником владе Сјеверне Македоније Зораном Заевом, одбацивши могућност да Русија стоји иза ње.

– Када смо донијели одлуку о формирању, били смо присутни Еди, Зоран и ја. Не стидим се политике коју Србија води, ни традиционално добрих односа које имамо са Русијом, али идеја Отвореног Балкана је идеја Зорана Заева, Едија Раме и мене. Та идеја ја поникла овдје, нико други није учествовао – рекао је Вучић на питање да ли је Русија „кумовала“ настанку иницијативе, преноси Нова.рс.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest