Вучуровић: Да је било стварне демонтаже бившег режима, ДПС не би имао прилику да прича о људским правима; Став УРЕ о мојој смјени даће неке одговоре

„Наравно, поносан сам што се идеолошки разликујем од тих политичара, посебно оних који су показивали јасну нетрпељивост према народу којем припадам и никада нису писнули када је наш народ трпио неправду. И данас је трпи, али се надам да ћемо успјети да се изборимо за правду и себе позиционирамо као народ који је стварао кроз историју Црне Горе. Дакле, ДПС и УРА, као што видимо имају много тога сличног и видјећемо како ће се тај однос у будућности развијати“

Након што је у Скупштини оцијенио да је неприхватљиво за Црну Гору да су у законску дефиницију породице ушле истополне заједнице и да се мора спријечити да те особе усвајају дјецу, опозициона Демократска партија социјалиста планира да покрене смјену посланика Демократког фронта Јована Јола Вучуровића са мјеста предсједника Одбора за људска права и слободе, пренијели су поједини медији.

Подршку за тај корак ДПС види у ГП УРА, а поједине НВО организације су такође, како се наводи, иницирале смјену Вучуровића.

Коментаришући ове наводе, Вучуровић је у изјави за ИН4С, истакао да „да је било стварне демонтаже бившег режима, као и у другим државама које су срушиле своје диктатуре, не би данас ДПС ни имао прилику да нам се издаје за неку демократску организацију и прича о људским правима, а у стварности се ради о политичком крилу мафије“.

Деценијама су угњетавали грађане Црне Горе, владали у класичном маниру комунистичке диктатуре и мисле да им се то заборавило. ДФ је ту да их подсјети на сва њихова непочинства и кад будемо били у прилици да одлучујемо озбиљно ће се разматрати забрана рада једне такве злочиначке организације„, рекао је Вучуровић за наш портал.

Што се тиче смјене, додаје да га то не занима, већ да су важне идеје и да је важно да Црна Гора не изгуби себе и темеље на којима је стварана кроз историју.

Јасно је да су ставови ДФ и УРА по многим питањима супротни, и нема дилеме да у њиховом посланичком клубу постоје особе које би биле срећне да подигну руку за моју смјену. Наравно, поносан сам што се идеолошки разликујем од тих политичара, посебно оних који су показивали јасну нетрпељивост према народу којем припадам и никада нису писнули када је наш народ трпио неправду. И данас је трпи, али се надам да ћемо успјети да се изборимо за правду и себе позиционирамо као народ који је стварао кроз историју Црне Горе. Дакле, ДПС и УРА, као што видимо имају много тога сличног и видјећемо како ће се тај однос у будућности развијати. И њихов став о мојој смјени ће дати неке одговоре„, закључио је Вучуровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest