Vukić: Da uzmemo u obzir da ništa nije odnešeno iz Višeg suda, šta ćemo sa pretpostavkom da postoje podmetnuti dokazi ili ostavljeni drugi otisci

Foto: Rade Koprivica/Valda CG

Utkanost tridesetogodišnjeg DPS režima u unutarinstitucionalni sistem, ovih dana је opet dobio filmski epilog, saopštio je Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora Glavnog odbora SNP.

„Pozivam sve nadležne institucije da utvrde koliko dugo postoji tunel do depoa Višeg suda u Podgorici, kao i otkrivanje direktnih izvršilaca i nalogodavaca, te i postojanje, pod pretpostavkama, osobe pomagača unutar institucije, koja je bila meta napada“, izjavio je Vukić, pa dodao:

„Potrebno je odmah, po hitnom postupku, pristupiti analizi i mjerenju zaplijenjenih količina narkotika, koji, ako bi se pustile u nedozvoljeni promet vrijede vjerovatno i stotine miliona evra“, rekao je funkcioner SNP-a.

Kako je istakao, „vrijeđanje zdravog razuma je tvrdnja da ovaj tunel postoji od nekoliko mjeseci unazad“.

„Ovo pokazuje koliko se vodilo računa o dokaznom materijalu i kolika je želja nadležnih bila da se počinioci otkriju i osude. Svjetska medicina ne prepoznaje termin – promaja, ali naše sudstvo izgleda udara odavno u glavu“, kazao je Vukić.

Da slučaj bude još gori, kako je naveo, „predsjednik Višeg suda je izjavio da u depou ništa ne nedostaje“.

„Evo, i da uzmemo u obzir da ništa nije odnešeno, šta ćemo sa pretpostavkom da postoje podmetnuti dokazi ili ostavljeni drugi otisci, i sve to bez vještačenja, s obzirom da sam upoznat sa činjenicom da su u depou smješteni predmeti koji nisu vještačeni“, upitao je Vukić.

Saopštio je i da smo „živjeli u privatizovanoj državi u kojoj je sve bilo moguće, pa čak i ove tragične scene koje su nam nekada bile fascinantne i gledajući ih preko TV ekrana“.

„Ovim i ovakvim stvarima mora se stati na kraj. Trebaju nam stabilne institucije, jer one su temelj svake države“, zaključio je Vukić.

Adria TV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest