SRBIMA TAMO I NIJE MJESTO: Bećković o izjavi Gabrijela Eskobara

JutjubPrintscreen/RTS

Na današnju skandaloznu izjavu američkog specijalnog izaslanika Gabrijela Eskobara osvrnuo se i naš kultni pjesnik Matija Bećković.

Podsetimo, Gabrijel Eskobar, zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara, izjavio je u vezi sa pregovorima o novoj crnogorskoj vladi, da posvećenost evropskom putu, članstvu u NATO-u i borbi protiv korupcije ne ispunjava svaka stranka u tamošnjem političkom spektru, aludirajući na ZBCG.

On je za RT Balkan izjavio da se slaže sa Eskobarom da Srbi ne bi trebalo da uđu u novu vladu.

– Srbima nije tamo mesto. Prije bi trebalo da predlože da Srbi nose oko ruke bijele trake kao što su ih nosili u NDH. Jevreji žute, a Srbi bijele. Nemaju oni šta da traže u vladi koja ima svoje vanjske poslove, koja na kovertama stavlja pečate tiskovina, koji zovu advokate odvjetnici i uvode latinicu, na kojoj nemaju nijednu krštenicu. U zemlji u kojoj je štampana prva ćirilička knjiga i ispisano Miroslavljevo jevanđelje – kazao je Bećković.

Napominje da se u Crnoj Gori govori o Srbiji kao okupatoru i neprijatelju, ali nema nijedne pjesme u kojoj bi bio opjevan neki boj između Srba i Crnogoraca, uprkos tom vjekovnom ropstvu.

– Oni su jedina članica NATO-a koju je NATO bombardovao. Oni kažu da će prvi ući u Evropsku uniju, a to prvi naglašavaju kao da je to nešto više od onih koji su tamo već ušli. Ako uđu samo će izgubiti ovaj atribut. Oni su Njegoša raščinili, i ne zovu ga vladikom, i srušili njegovu crkvu i njegovoj crkvi oteli crkvu i premjestili ga u svoj kazamat. Kad to sve i još toliko toga nabrojimo, onda se stvarno pitamo zašto bi Srbi ulazili u tu vladu kad je to okupirana zemlja i kad su okupatori 1914. sve ovo što sam nabrojao uveli i ozakonili. I evo sada su te okupatorske zakone oni ponovo vratili – naveo je Bećković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest