Вулин: Бечић да објасни Србима у Црној Гори да ли је Косово држава или не

Министар унутрашњих послова Александар Вулин казао је да то да ли ће Светозар Маровић бити изручен Црној Гори или не, зависи од исхода поступка који се води пред надлежним судовима у Србији, а не од полиције, реагујући на последње нападе предсједника Скупштине Црне Горе Алексе Бечића на Србију.

“Ако господин Бечић мисли да је такозвано Косово држава нека то отворено каже и објасни Србима у Црној Гори, а не да се сакрива иза приче о ставу међународне заједнице. И Русија и Кина су међународна заједница, па Бечић не каже да ће уважити њихов став да такозвано Косово није држава”, рекао је Вулин и додао:

“Срби на Косову и Метохији морају да преживе и не смију да допусте да се о њима одлучује без њих, и да је бар једном обишао Србе на простору КиМ, умјесто што правда признање такозваног Косова, Бечић би то знао. Са покојним митрополитом Амфилохијем сам се и слагао и нисам, али обојица смо мислили да је Србија мајка свих Срба и да им дугује заштиту, да такозвано Косово није држава и да у Сребреници није било геноцида. То смо последњи пут један другом поновили у манастиру Морача на помену убијеном Павлу Булатовићу. Господин Бечић не разумије да политика није разговор о моди са Бошком Јаковљевићем, већ јавна дјелатност, у којој се свађате и мирите, али се окупљате око идеја и принципа”.

Извор: Борба

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest