„За спас Зете“: ДПС жели да од Зете направе фиктивну општину без могућности да се развија у интересу свих њених грађана

Саопштење за јавност одбора „За спас Зете“

23.07.2022

Обавјештавамо јавност да је посланички клуб ДПС-а предао захтјев за допуну дневног реда сједнице Скупштине заказане за 25. јул, којим желе да, кроз измјене Закона о територијалној организацији, Закона о главном граду и Закона о финансирању локалне самоуправе, од Зете направе фиктивну општину без могућности да се развија у интересу свих њених грађана.

Овим путем желимо још једном да апелујемо на ДПС, да не покушава на овакав начин да реализује иницијативу осамостаљења Зете, која је обојена само политичким циљевима и са којом народ Зете није сагласан. Такође, позивамо све посланичке клубове да не гласају за наведене допуне дневног реда сједнице, и да уваже мишљење народа Зете, које им је достављено кроз појединачне дописе и Декларацију за заштиту интереса Зете. Додатно, исказујемо и надање да ће представници СНП-а одржати дату ријеч и стати уз народ Зете, на начин што ће повући подршку коју су иницијално дали овој иницијативи.

Уз сву добру вољу грађана Зете да се на наведене политичке игре ДПС-а дјелује на институционалан начин, морамо скренути пажњу свим политичким субјектима и јавности Црне Горе, да ће реакција народа Зете одмах прећи и у неиституционалан вид борбе, уколико се планиране допуне дневног реда реализују на овакав начин.

 Бојан Поповић

одбор „За спас Зете“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest