ZABRINJAVAJUĆE VIJESTI IZ LONDONA: Makron je u pravu, treba poslati vojsku u Ukrajinu

Foto: Jutjub printskrin/ LUKAVACX
Bivši britanski ministar vojske i sadašnji član parlamenta Džejms Hepi podržao je ideju francuskog predsјednika Emanuela Makrona da pošalje trupe NATO-a u Ukrajinu.
Na pitanje novinara da li treba poslati britanske trupe u Ukrajinu, on je odgovorio:

– U Zapadnu Ukrajinu da sprovede obuku, da. Makron je bio u pravu kada je iznio ovu ideju. Zato što ideja da ćete ukrajinske brigade rotirati sa linije fronta i odvesti ih hiljadu milja iza linija u Njemačku ili Poljsku da biste ih obučili u ovom visokom nivou kombinovanog manevra, mislim da to nije realno – kaže Hepi.

– On je ocijenio da generali ukrajinskih oružanih snaga ne mogu sebi da priušte da ih drže izvan linije fronta toliko dugo.

– Mislim da sledeći veliki korak naprijed nisu u obliku sistema naoružanja ili bilo čega drugog, sledeći veliki korak je vojska koja dolazi u zapadnu Ukrajinu da obavi ovu kombinovanu obuku – rekao je Hepi.

Samo slanje hiljadu tenkova, stotina boraca i hiljada haubica neće biti dovoljno za poraz ukrajinskih oružanih snaga – „to ne funkcioniše tako“, dodao je on.

Hepi je i prije nekoliko sedmica tvrdio da Velika Britanija treba da razmotri vojni ulazak u Ukrajinu, navodeći da je Londonu neophodna odlučnost koju su imali ratni veterani iz doba Hladnog rata.

Pogled.me

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest