Захарова: Милова политика хаоса, зарад себичних интереса

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова је истакла да Москва у потпуности подржава изјаве патријарха српског Порфирија и митрополита Јоаникија, усмјерене на смиривања напетости.

– У свјетлу догађаја у Црној Гори, гдје су током викенда избили сукоби противника устоличења митрополита Српске православне цркве и полиције, Русија сматра да је важно да се ситуација ријеши уз поштовање канонских права СПЦ и њених вјерника – рекла је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Фото: Printscreen

Она каже да су за дубоко жаљење покушаји одређених кругова у Црној Гори да искористе црквене теме за подстицање непријатељства и унутрашње политичке обрачуне.

– Политика вјештачког стварања хаоса, разједињавање грађана из било ког разлога већ је неко вријеме је препознатљив знак оних снага које не желе да се помире са поразом на прошлогодишњим изборима групе црногорског предсједника Мила Ђукановића, тражећи освету зарад сопствених себичних интереса. Као резултат тога, поново су доведени у питање мир и безбједност у земљи – истакла је у саопштењу Захарове на сајту Министарства спољних послова.

 – Увјерени смо у потребу рјешавања настале ситуације у оквирима устава и важећег законодавства, уз строго поштовање легитимних канонских права Српске православне цркве и њених вјерника, који чине огромну већину становништва Црне Горе – истакла је Захарова.

Извор: ДАН

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest